Vezi mai jos cum poți trăi fericită alături de copiii tăi și împărtășește cu restul lumii care dintre aceste trucuri au funcționat.
1. Dacă ai un copil care se rostogolește des și ajunge pe lângă pat, improvizează o targă din două bețe de burete pentru aqua gym, pe care să le unești prin 3-4 panglici sau pune sub cearșeaf o saltea de yoga, ca să nu mai alunece așa de mult.
2. Ca să nu dai o grămadă de bani pe jucării de care se plictisește imediat, sugerează-i copilului tău să improvizeze un spațiu de joacă dintr-o cutie. Puteți desena împreună un întreg oraș pe fundul acelei cutii, cu case și străzi, pentru mașini sau păpuși, iar când a terminat să se joace, cutia poate fi ascunsă sub pat.
3. Folosește filtre de cafea sau forme de brioșe din hârtie, pentru a acoperi un pahar cu suc sau alte băuturi dulci și să nu-ți mai intre diverse insecte în băutură. Dacă vrei să nu se verse nimic din pahar, poți pune o bucată de folie strech, pe care s-o găurești cu paiul.
4. Fă-i copilului tău un pahar pe care să-l poată lua cu ușurință când îi este sete. Vei avea nevoie de lipici, câteva markere permanente și magneți mici. Colorează paharul cum vrei, eventual pune-i și puțin sclipici, apoi lipește magneții de pahar și atașează-l de frigider, la nivelul celui mic.
5. Lipește o bucată de hârtie pe recipientul de medicamente și scrie pe ea programul după care trebuie să-și ia pastilele sau vitaminele, apoi bifează de fiecare dată când treci de momentul respectiv. În același mod îți poți învăța copilul să bea zilnic cantitatea necesară de apă.
6. Acesta este un truc foarte bun pentru când trebuie să umfli multe baloane mici. Pune un pic de praf de copt într-un balon și gura acestuia pe o sticlă de oțet. Oțetul se va amesteca cu praful de copt și balonul va începe să se umfle.
7. Pentru copii este dificil să îndepărteze apa de pe o pensulă cu care pictează, fără a strica nuanța inițială. Poți rezolva această problemă cu un carton de ouă, în care cel mic să amestece culorile și care va absorbi rapid excesul de apă.
8. Când copilul tău vrea să experimenteze cu designul vestimentar sau bucătăria, poți pune pe haine o folie transparentă și să calci hainele pe dos. Folia se va lipi un pic de material, dar va proteja țesătura de praf sau acuarele și pe urmă o poți îndepărta fără ca tricoul să fie deteriorat.
9. Pune o pungă de marshmellow în congelator, ca să le folosești pe post de cuburi de gheață. Când se lovește un copil, ia o bucată moale din congelator și pune-o direct pe zona rănită, deoarece spre deosebire de gheață, acestea nu se vor lipi de piele, dar în același timp îl vor scăpa de durere.
10. Este greu să înveți un copil cum trebuie să țină corect un creion, dar poți înfășura de coada acestuia un elastic de bucătărie, pe care să-l lărgești și să-l pui la mânca celui mic. Nu înlocui creionul cu pixul sau stiloul, până când copilul nu stăpânește cum trebuie poziția și mișcarea respectivă.
11. Producătorii sunt convinși că nu te poți arde cu un băț de artificii steluțe, dar copiilor nu prea le place senzația de scântei care cad pe pielea lor. Pentru a evita neplăcerile, ia un pahar de hârtie sau plastic și înfige un pic bățul în partea de jos a acestuia, dinspre exterior, dar doar un pic, cât cel mic să poată ține prin interiorul paharului bățul în mână, dar fără ca materialul să atingă partea acoperită de praf sclipitor.
12. Dacă refuză să-și ia siropul de tuse, poți pune un pic într-un pahar și să înmoi o acadea în el, deoarece este mult mai plăcut să lingă medicamentul de pe ceva dulce. La început i se va părea un pic ciudat gustul, dar pe parcurs se va obișnui și măcar așa își va lua doctoria.
13. Ca să nu pierzi șosetele când le bagi la spălat, strânge-le din start într-un sac textil, fie confecționat de tine fie luat de-a gata din comerț. Poți spăla sacul cu totul, ca să rămână toate șosetele la un loc.
14. Acum nu mai este așa de greu să găsești pahare de carton cu diverse personaje, dar dacă, totuși, vrei să înfrumusețezi un pahar pentru cel mic, poți decupa din cărți diverse imagini, pe care să le lipești pe pahar sau poți lipi abțibilduri.
14 trucuri de la părinți experimentați
Să fii părinte este greu, deoarece în fiecare zi ai parte de noi provocări și trebuie să fii creativă, dar datorită Internetului, mii de părinți își împărtășesc experiențele și învață unul de la celălalt.