Pentru a slăbi o cantitate mai mare de kilograme în mod sănătos este nevoie de multă răbdare, deoarece procesul este unul de durată, deci dacă vrei să ai succes pe termen lung, trebuie să te concentrezi nu numai pe cum arăți ci și pe cum te simți și sănătatea ta în general.
1. Trebuie să realizezi că multe băuturi, în special carbogazoase, sunt pline de calorii goale și să începi să bei numai apă plată, iar după 30 de zile deja vei vedea diferența.
2. Dacă întotdeauna ți-au plăcut hamburgerii cu cartofi prăjiți, încearcă să găsești alternative mai sănătoase, cum ar fi burgeri cu carne de curcan la cuptor, făcuți în chifle din făină integrală sau graham, serviți alături de cartofi dulci.
3. Când știi că ieși în oraș, unde extra caloriile sunt extrem de tentante, mănâncă mai întâi ceva lejer acasă, cum ar fi o salată sau un smoothie.
4. Dacă obișnuiești să mănânci multe snacksuri, încearcă să faci alegeri mai sănătoase, de 6 ori pe zi. În loc de chipsuri și bomboane, optează pentru batoane proteice, fistic și bucățele de brânză.
5. Dacă după ce ai mâncat simți că încă ți-e foame, mai pune-ți în farfurie legume în loc de junk food.
6. Evită fast-food-ul, mai ales seara. Dacă știi că urmează să ai o zi lungă la muncă, ia-ți cu tine câteva gustări sănătoase și ușoare, ca să menții situația sub control.
7. Dacă ieși în oraș și îți iei varianta dietetică a unui suc este bine și așa, dar încearcă să refuzi când chelnerul te întreabă dacă mai vrei un pahar sau o sticlă. Controlează ce și cât bei, optând mai degrabă pentru o sticlă de apă plată dacă îți mai este sete.
8. În pauza de masă, plimbă-te un pic prin jurul clădirii tale de birouri sau dacă ești acasă mergi pe bandă sau bicicletă.
9. Pune peste tot variante sănătoase de snacksuri, precum batoane proteice, nuci și semințe, ca dacă ți se face foame sau poftă de ceva să ai la îndemână atât în mașină cât și în poșetă sau sertarul biroului, iar mai târziu să nu ajungi să mănânci o masă foarte mare.
10. Treci de la doar 3 mese principale pe zi la 6 mese mai mici.
11. Împarte-ți mâncarea cu cei din jur, ca să mănânci mai puțin și să nu mai fii tentată să lași farfuria goală, iar dacă nu ai cu cine să-ți împarți mâncarea, imediat ce primești comanda, pune-ți jumătate la pachet.
12. Deși exercițiile cardio te ajută să arzi grăsimea mai repede, s-a dovedit că pentru o slăbire armonioasă ai nevoie și de antrenamente de forță. Ca să fii sigură că faci totul corect, ia-ți măcar câteva ședințe cu antrenor personal și în scurt timp vei avea parte de un trup sculptat.
13. Fă mișcare chiar și în concediu sau în weekend, măcar câte 30 minute pe zi.
14. Ai grijă ca dieta ta să conțină proteine din piept de pui, albușuri de ou și carne de curcan, carbohidrați complecși din quinoa, ovăz și cartofi dulci, grăsimi sănătoase din ulei de cocos, migdale și avocado și multe legume, mai ales din cele cu frunze verzi, preferabil fructe și legume proaspete, de sezon, de la producători locali, care îți oferă produse eco, organice și cât mai puțin procesate.
15. Mergi la cumpărături doar după ce ai mâncat, ca să nu fii tentată de produsele nesănătoase și limitează-te la raioanele cu fructe și legume, carne și lactate, evită-le pe cele din centru, unde, de obicei, se găsesc snacksurile și dulciurile.
16. Mănâncă cel puțin 5 mese mici pe zi și pentru a economisi timp, nervi și bani, prepară-le din timp și dacă este nevoie congelează-le.
17. Cară după tine o sticlă cât mai mare cu apă și bea frecvent din ea.
18. Fii mereu activă și dacă nu ai chef să te duci într-o zi la sală sau să alergi prin parc, pune-ți muzica preferată și apucă-te să dansezi.
19. Dacă exercițiile cardio te plictisesc, apucă-te să tragi de fiare sau găsește o activitate care să-ți facă plăcere.
20. Ia-o ușor și elimină din alimentația ta produse aparent mici, dar dăunătoare, precum sucurile de orice fel sau covrigeii oferiți de colega de birou, iar pentru a monitoriza consumul caloric, folosește-te de tehnologia modernă, deoarece există destule aplicații ce te vor ajuta să monitorizezi exact ce și cât mănânci.
21. Nu trebuie să devii obsedată de număratul caloriilor, dar dacă deja ai început să urmărești cât are fiecare produs, verifică și cantitățile de grăsimi, proteine și carbohidrați pe care le consumi, pentru a știi măcar dacă în rest capeți toți nutrienții necesari.
21 de sfaturi pentru a slăbi mai ușor
Dacă vrei să slăbești, trebuie să ai încredere în tine și indiferent de ce ți-ar zice lumea sau care ar fi primele tale rezultate, să nu te dai bătută.