Aşa că astăzi îţi prezentăm o listă scurtă, cu trei alimente pe care ar trebui să le laşi definitiv în urma ta, odată cu anul 2015. Corpul tău îţi va fi recunoscător.
Aşadar, în 2016, renunţă la...
- 1. Dressing-ul pentru salată
Dacă şi acum torni cantităţi industriale de sosuri şi dressing-uri peste salatele tale, ia în considerare acest lucru: nu doar că majoritatea produselor îmbuteliate de acest tip sunt pline de substanţe de umplutură şi tot felul de agenţi de omogenizare (şi chiar au în compoziţie zahă şi sirop de porumb), dar dressing-urile pentru salată pot fi şi scumpe, în special dacă le compari cu ceea ce poţi prepara la tine acasă în doar câteva minute.
Îţi poţi face propriul sos pentru salată (vinegretă), cu o linguriţă de muştar de Dijon, câteva linguri de ulei de măsline extravirgin şi un strop de oţet balsamic.
- 2. Pizza congelată
Ţi s-a întâmplat de multe ori să cumperi pizza congelată şi să speri că vei descoperi un produs care chiar are un gust mai bun decât cartonul în care este ambalat. Însă ştii că nu este cazul.
Pe lângă faptul că nu are un gust delicios, pizza congelată poate conţine cantităţi extrem de mari de sodiu - şi chiar mari cantităţi de zahăr - precum şi ingrediente procesate, de origine îndoielnică, din cărnuri şi brânzeturi, arome artificiale şi coloranţi.
Există doar două soluţii în acest caz: 1 - învaţă să îţi faci propria pizza de la zero, cu ingrediente proaspete şi integrale (nu este chiar atât de greu); sau 2 - ia în considerare ideea de a renunţa de tot la pizza. Sau dacă nu vrei a doua variantă, mai ai la dispoziţie o altă opţiune: caută peste tot în oraşul tău un loc în care se face o pizza autentică, de la zero.
- 3. Cărnurile procesate
Dacă nu ai citit această ştire, află că Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune acum consideră anumite tipuri de carne - precum baconul, cârnaţii, pepperoni, mezelurile - ca fiind cancerigene. Există şi alte motive pentru a renunţa şi la carnea convenţională.
Carnea este cauza principală a bolilor care rezultă din contaminarea alimentelor (de pildă, bacteriile, virusurile şi paraziţii care contaminează mâncarea). Carnea poate face organismul să capete o rezistenţă în faţa antibioticelor.
Dacă nu este o opţiune pentru tine să renunţi în totalitate la carne, ia în considerare alte idei, cum ar fi să adopţiu "ziua de luni fără carne la masă" sau "dieta vegetariană înainte de ora 18.00". Sau pur şi simplu poţi reduce cantitatea de carne de pe farfuria ta, scriu cei de la naturallysavvy.com.