Salată cu sparanghel, ou şi bacon
Vei adora combinaţia din această salată simplă cu sparanghel, ou fiert tare şi bacon, peste care torni puţin sos vinaigrette. Chiar dacă sparanghelul nu este o legumă de sezon românească, el este un ingredient care are multe beneficii.
1 ou fiert tare, decojit şi feliat, 2/3 cană de sparanghel tocat, 2 felii de bacon fiert şi tăiat, 1/2 linguriţă de muştar Dijon, 1 linguriţă de ulei de măsline extravirgin, 1 linguriţă de oţet din vin roşu, sare şi piper după gust
1. Pune apa la fiert într-o oală, adaugă sparanghelul şi fierbe-l între 2 şi 3 minute, până când se înmoaie, dar rămâne puţin ferm. Scurge apa şi trece sparanghelul pe sub un jet de apă rece, pentru a-l împiedica să se fiarbă şi mai mult. Pune-l deoparte momentan.
2. Într-un castron mic, amestecă muştarul Dijon, uleiul de măsline, oţetul şi pune un pic de sare şi piper.
3. Aranjează sparanghelul pe o farfurie, pune oul şi baconul pe deasupra, iar apoi stropeşte salata cu sosul vinaigrette.
Poftă bună! Sursa.