La mai puţin de două ore de Capitală, la 118 kilometri distanţă, barajul Paltinu îţi oferă peisaje de poveste în orice anotimp, mai cu seamă toamna. Acesta este amplasat la o înalţime de 108 metri, pe cursul râului Doftana. Fiind situat în Subcarpaţii de Curbură, barajul Paltinu este un loc foarte pitoresc, oferind o panoramă asupra masivelor muntoase Zănoaga, Cucioaia, Baiu Mare, Unghia Mare şi Unghia Mica.
Dacă tot ajungi aici, ai face bine să vizitezi şi Cheile Doftanei, ruinele Bisericii Vechi din Trăisteni, Biserica Sfinţii Voievozi şi Rezervaţia "Glodeasa".
Ceva mai departe de Bucureşti, la o distanţă de 188 de kilometri, în judeţul Argeş, barajul Vidraru te aşteaptă, de asemenea, cu peisaje incredibile pe timp de toamnă. Construit pe râul Arges, între Munţii Frunţii şi Masivul Ghiţu, barajul a creat un lac de acumulare ce se întinde pe o suprafaţă de 893 de ha.
Barajul Vidraru nu îţi oferă numai peisaje memorabile, ci şi posibilitatea de a practica sporturi nautice sau chiar extreme. Mulţi turişti vin aici pentru a se arunca în gol cu coarda de bungee jumping.
Dacă nu te deranjează să petreci mai bine de 5 ore în maşină, mergi la barajul Bicaz, ce se află la 377 de kilometri de Capitală. Acesta este ridicat pe cursul râului Bistriţa şi formează Lacul Izvorul Muntelui.
Barajul Bicaz uneşte Muntele Gicovanu cu Obcina Horştei şi atinge o înălţime de 127 de metri. Pe malul stâng al lacului, aproape de baraj, poţi vizita portul turistic, de unde poţi pleca cu vaporaşul, cu barca, cu şalupa ori cu hidrobicicleta.
sursă foto: moldaviantraddictions.wordpress.com