Începutul de toamnă este de poveste, mai ales dacă îl petreci într-un sat de munte izolat în mijlocul unor peisaje pitoreşti. Aşadar, îţi voi recomanda de această dată 3 sate de munte în care merită să ajungi în această toamnă.
Satul Măgura din judeţul Braşov este primul pe lista recomandărilor. Asta pentru că, deşi este un sat ai cărui locuitori aşteaptă cu drag turiştii, aici nu te vei simţi sufocat de masele de oameni pe care le regăseşti în staţiunile montane renumite, ci te vei putea bucura în linişte de frumuseţea peisajelor.
Pentru a ajunge în satul Măgura trebuie să parcurgi 181 de kilometri. Drumul este bun până în oraşul Zărneşti, însă de acolo vei avea de urcat câţiva kilometri pe un drum neasfaltat, dar practicabil în orice anotimp. Satul Măgura este un sat tipic de munte, cu casele răsfirate pe dealuri, aşa că să nu rămâi surprinsă dacă vei constata că trebuie să laşi maşina la stradă pentru a merge apoi pe jos 5, poate chiar 10 minute, până la uşa pensiunii cocoţate pe un deal.
Culoarul Rucar-Bran, loc de poveste pe timp de toamna: Recomandari si obiective turistice
În apropiere de Măgura, un alt sat ce aparţine de renumita localitate Moeciu te aşteaptă pentru o experienţă de neuitat. Este vorba despre satul Peştera. Acesta este amplsat, de asemenea, în mijlocul Rezervaţiei Piatra Craiului, oferind deci privelişti deosebite către Munţii Piatra Craiului, Munţii Bucegi, dar şi către Munţii Laota. Dacă ajungi în satul Peştera, nu ai voie să ratezi Peştera Liliecilor, cel mai vizitat obiectiv turistic din zonă.
Un alt sat pe care ai vrea să îl vezi pe timp de toamnă este satul Rucăr, aflat pe culoarul Rucăr-Bran. Pentru a ajunge aici trebuie să parcurgi o distanţă de 148 de kilometri, însă te asigur că nu vei regreta. Pe lângă peisajele care îţi vor tăia respiraţia, aici poţi vizita şi Peştera Urşilor, Barajul Sătic ori chiar Barajul Pecineagu.