Deşi bogată în fibre, calciu, fier, magneziu, potasiu, sodiu, zinc, riboflavina, folaţi şi vitamine precum A, B, C, E şi K, sfecla roşie poate avea şi efecte neplăcute.
Sfecla roşie poate creşte riscul de a face pietre la rinichi
În sucul de sfeclă roşie se găsesc oxalaţi, factori responsabili pentru formarea pietrelor la rinichi.
Sucul de sfeclă roşie poate scădea drastic tensiunea
În cazul indivizilor cu probleme legate de tensiune şi a celor care iau tratament în acest sens, consumul de sfeclă roşie poate scădea drastic nivelul tensiunii şi le poate pune viaţa în pericol.
Pigmenţii din sfecla roşie pot crea surprize neplăcute
Betacianinele sunt responsabile pentru colorarea urinei şi a materiilor fecale în urma consumului de sfeclă.
Deşi inofensiv, acest fenomen poate trăda o deficienţă de fier, întrucât urina şi materiile fecale de culoare roşie apar mai des la persoanele care prezintă o astfel de carenţă.