Ceea ce mănânci te poate ajuta să combaţi efectele negative ale stresului asupra organismului. Nu te gândi, însă, la ciocolată, îngheţată sau alte alimente nu tocmai sănătoase. Diferenţa o pot face grăsimile sănătoase, vitaminele şi lactate bogate în probiotice, precum iaurtul.
Iată câteva dintre alimentele care ajută la reducerea stresului:
Avocado este bogat în vitamina B şi ajută la menţinerea sănătăţii nervilor şi celulelor cerebrale. În plus, grăsimile monosaturate şi potasiul din avocado scad tensiunea arterială, care adesea creşte pe fondul stresului constant.
Carnea de vită conţine mult zinc, iar alimentele cu un aport sporit de zinc sunt asociate cu un nivel scăzut al anxietăţii. Din aceeaşi categorie fac parte stridiile, caju-ul, ficatul şi gălbenuşul de ou.
Afinele sunt bogate în vitamina C şi îţi influenţează dispoziţia, întrucât scad tensiunea şi nivelul de cortizol, hormonul stresului.
Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina B2 şi vitamina E, care îţi susţin sistemul imunitar când eşti expusă la un nivel sporit de stres.
Somonul îţi ajută metabolismul, creierul, inima şi articulaţiile prin aportul de grăsimi sănătoase. În plus, reduce şi nivelul anxietăţii!
Spanacul este bogat în magneziu, substanţă care te ajută să fii mai calmă. Îl poţi încorpora într-un mic dejun format dintr-o omletă cu spanac şi somon, pentru a-ţi începe ziua în forţă.
Curcanul este şi el ideal pentru perioadele stresante, deoarece conţine triptofan, un aminoacid care determină eliberarea de serotonină, hormonul stării de bine. Vei deveni astfel mai calmă şi vei dormi mai bine.
Bananele sunt bogate în potasiu, vitamine şi alţi nutrienţi, ajutând la buna funcţionare a inimii şi în acelaşi timp calmându-ţi sistemul digestiv, adesea afectat de stres.
Cartofii dulci sunt şi ei bogaţi în magneziu, substanţă care echilibrează răspunsul organismului la stres şi reduce inflamaţia din corp.