Deși recunoaște că perioada pandemiei este una dificilă pentru toată lumea, Sabrina este de părere că ultimele luni au ajutat-o să devină un părinte mai bun, o profesoară mai pricepută și o femeie mai puternică, ea fiind acum mama a trei copii și profesoară de peste 16 ani. În aceste condiții, a decis să împărtășească lumii întregi ce a învățat în această perioadă.
1. Rutina este cheia
Este foarte important ca atunci când lucrezi de acasă să te ții de un program, dar acest lucru este destul de greu când ai atâtea distracții în jur, însă profesorii sunt obișnuiți să lucreze după o programă strictă, ca să le fie bine atât lor cât și elevilor sau studenților. Cu toate acestea, păstrarea propriei rutine de îngrijire este și ea esențială, dacă nu pentru altceva măcar pentru propria sănătate mentală, urmată apoi de plănuirea în avans a fiecărei lecții.
2. Feedbackul este fundamental
A oferi și a primi feedback este important pentru orice profesor, în orice condiții, deoarece ca și ființe umane cu toții caută aprobare din partea semenilor, pentru a știi că sunt pe drumul cel bun. Pentru studenți, acest lucru este cu atât mai important, pentru că indicațiile de la adulți îi ajută să-și atingă adevăratul potențial.
În timpul pandemiei, oferirea de feedback elevilor trebuie să facă parte din rutina fiecărei zi, pentru a-i menține pe aceștia motivați, a-i entuziasma și a le insufla o gândire pozitivă, în timp ce se chinuie să învețe de acasă. O parte importantă a feedbackului este însă și ascultarea, pentru că cel mai important este să se ducă o discuție ca între parteneri, nu ca între superiori. În acest context, nu este nimic mai important decât ca cineva în care ai încredere sau pe care-l admiri să-ți zică că ai făcut ceva bun.
3. Este în regulă să nu știi totul
Unii dintre profesori sunt și ei părinți și prin urmare au momentele lor de nesiguranță și întrebări pentru care nu au răspunsul pe moment, dar de cele mai multe ori e suficient să le explice copiilor situația și cu puțină răbdare și câteva compromisuri se rezolvă totul.
Acest lucru înseamnă că, uneori, adulții trebuie să-i ajute pe cei mici la realizarea temelor pentru unele materii cu care nu sunt familiarizați și nu vor avea imediat toate răspunsurile, dar este în regulă. Tot în regulă este și atunci când un elev sau student întreabă ceva într-o conferință online și profesorul trebuie să recunoască că nu știe pe moment răspunsul, dar că se va documenta și va reveni cu el la următoarea întâlnire.
Toată lumea trece prin momente grele acum, dar recompensele emoționale sunt și ele pe măsură, iar meseria de părinte, ca și cea de profesor, sunt foarte importante în societate.