Insa daca mahmureala ti-a dat cateva semne neplacute, poti sa te bucuri in prima zi a anului 2015 de cateva cocktailuri fara alcool care te ajuta sa eviti inca o repriza de mahmureala.
Multe cocktailuri implica un sirop de zahar de un anumit fel, dar nu lasa asta sa te descurajeze din prima zi a anului, cand petrecerea poate continua. Siropul de zahar este floare la ureche.
25 de deprinderi pe care orice femeie moderna trebuie sa le aiba
Pentru a obtine un sirop de zahar simplu, de baza, pune cantitati egale de zahar si apa intr-o cratita (de exemplu, 250 grame zahar, 250 ml apa), fierbe amestecul la foc mic, amesteca pentru a dizolva zaharul apoi se decanteaza intr-o sticla si se lasa sa se raceasca.
3 mituri despre vodca, demontate
Barmanii adauga tot felul de arome, orice - incepand de la miere sau lamaie, pana la ghimbir sau ierburi aromatice; acestia fie le infuzeaza in cratita, fie le adauga odata ce siropul este pregatit.
Toate retetele pe care ti le prezentam sunt pentru o singura portie si sunt realizate de Meatliquor.
Care sunt cele 8 stadii ale mahmurelii
1. Cocktail "Down the chimney"
Ai nevoie de: 4 capsuni, 25 ml de suc de lamaie, 50 ml suc de mere, 10 ml sirop de zahar, apa minerala sau tonica cu aroma de flori de soc, pe deasupra; pentru ornat: felie de lamaie, capsuna.
Cum il prepari: Pune toate ingredientele (cu exceptia apei minerale / tonice de flori de soc) intr-un shaker pentru cocktailuri, paseaza fructele (cu capatul subtire al unui facalet), adauga cuburile de gheata si amesteca, agita cum poti. Se strecoara intr-un pahar inalt peste mai multa gheata, pe deasupra se toarna apa minerala sau tonica, se orneaza si se serveste.
2. Cocktail "Christmas apple berry"
Ai nevoie de: 2 mure, 2 zmeure, 1 ciorchine de coacaze rosii, 25 ml sirop de zahar, 220 ml suc de mere; pentru ornat: o felie de mar, zmeura, mure.
Cum il prepari: Pune toate ingredientele intr-un shaker pentru cocktailuri, paseaza fructele cu capatul subtire al unui facalet, adauga cuburile de gheata si agita cu putere shakerul. Strecoara amestecul intr-un pahar inalt, peste mai multe cuburi de gheata, decoreaza paharul si serveste acest cocktail delicios.
3. Cocktail "Grapefruit crush"
Siropul de miere este la fel de usor de preparat precum siropul de zahar: se iau trei parti de miere si se combina cu o parte de apa clocotita si se amesteca pana cand se dizolva mierea.
Ai nevoie de: 6-8 frunze de menta; 15 ml de suc de lime sau lamaie; 10 ml sirop de miere; 5 ml sirop de grenadine (un sirop dulce facut din rodie); 110 ml de suc de grepfrut roz. Pentru ornat: o felie de grepfrut roz, o crenguta de menta.
Cum il prepari: Pune totul intr-un shaker pentru cocktailuri, se agita bine, se strecoara intr-un pahar inalt peste gheata pisata, se decoreaza paharul si se serveste.
4. Cocktail "Cranberry cooler"
Ai nevoie de: 6-8 frunze de menta; 25 ml suc de lamaie; 25 ml sirop de zahar; 80 ml suc de mere; 2 lingurite de sirop de afine. Pentru ornarea paharului: o felie de lamaie, o crenguta de menta.
Cum il prepari: Pune toate ingredientele intr-un pahar inalt, umplut pe jumatate cu gheata zdrobita, si amesteca cu o lingura. Acopera cu si mai multa gheata maruntita, decoreaza paharul si serveste. Sursa.
Citeste si: 5 bauturi pe care nu ar trebui sa le consumi NICIODATA
Placinta de dovleac la pahar: Cocktailul pe care trebuie sa il incerci