Iată mai jos 4 mituri pe care Dr. Roshini Raj le "demontează":
- Mitul 1: Atunci când vine vorba de mahmureală, toate tipurile de alcool sunt create în mod egal.
Deşi orice tip de băutură alcoolică poate provoca o mahmureală, unele băuturi sunt mai rele decât celelalte. Alegând băuturi alcoolice mai uşoare (vodcă versus whiskey), sărind peste amestecurile de alcool şi băuturi carbogazoase şi consumând alcoolul cu câteva cuburi de gheaţă - toate acestea te ajută să reduci riscul de apariţie a unei mahmureli. Şi ajută-ţi organismul, consumând un pahar cu apă pentru fiecare băutură alcoolică pe care o bei.
- Mitul 2: Cel mai bun remediu pentru o mahmureală este o băutură alcoolică de dimineaţă.
Ei bine, nu trebuie să faci asta. Pune paharul jos şi îndreaptă-ţi atenţia către o sticlă cu apă.
Deşi acest lucru te poate face, pe moment, să te simţi mai bine, tu doar vei amâna şi cel mai probabil vei înrăutăţi inevitabilul - adică mahmureala. Cel mai bun remediu este somnul, apa (sau o băutură cu electroliţi precum băuturile sportive) şi un medicament anti-inflamator care se eliberează fără prescripţie medicală.
Pielea ta va fi şi ea deshidratată, aşa că întinde pe faţă o cremă foarte bogată şi hidratantă, bagă-te înapoi în pat şi dormi până când trece mahmureala, spune Dr. Roshini Raj, citată de elitedaily.com.
- Mitul 3: Dacă mănânci înainte de culcare, acest lucru va ajuta absorbţia alcoolului şi va reduce simptomele mahmurelii de a doua zi.
Acest mit te loveşte exact acolo unde te doare? Ei bine, specialista te sfătuieşte să spui adio feliilor de pizza pe care le mâncai la 3.00 dimineaţa.
Din păcate, alimentele şi gustările mâncate noaptea târziu nu ajută în cazul unei mahmureli. Tu trebuie să mănânci ÎNAINTE de a bea, pentru a încetini absorbţia alcoolului. O masă cu proteine, cereale integrale şi grăsimi sănătoase poate ajuta la încetinirea absorbţiei alcoolului în stomacul tău, subliniază medicul gastroenterolog Roshini Raj.
- Mitul 4: Cu cât masa corporală este mai mare, cu atât poţi să bei mai mult.
Atenţie mare, doamnelor. Specialista spune că, deşi acest lucru este în general adevărat, există şi alţi factori care trebuie luaţi în considerare. Chiar dacă doi subiecţi au aceeaşi greutate, o femeie se va intoxica mult mai rapid, dată fiind aceeaşi cantitate de alcool, deoarece femeile au un procent mai mic de apă în organismul lor, iar astfel doamnele au mai puţine enzime care descompun alcoolul, mai explică Dr. Roshini Raj. Sursa.