Din acest articol vei afla cum te afectează purtarea zilnică a tocurilor, mai ales a celor de peste 5 cm.
1. Șoldurile
Când porți tocuri înalte, corpul tău trebuie să-și mențină cumva echilibrul, iar pentru a face acest lucru îți împingi automat bazinul în față și astfel se schimbă alinierea coapselor, șoldurilor și înclinarea coloanei vertebrale, deoarece flexorii trebuie să fie mereu îndoiți, pentru ca tu să poți sta oarecum dreaptă. Dacă porți tocuri pe termen lung, mușchii tăi se vor contracta, fiindcă resimt în permanență tensiunea și astfel ajung să te doară șoldurile.
2. Genunchii
Centrul tău de greutate se modifică în funcție de pantofii purtați, de aceea, genunchii tăi trebuie să se ducă mai în față, pentru a-ți putea menține echilibrul, ceea ce înseamnă mai multă presiune pe ei. Astfel poți face osteoartrită, iar printre simptome se numără dureri de articulații, senzație de membre amorțite și flexibilitate redusă.
3. Coloana vertebrală
Coloana vertebrală are în mod normal o mică curbură, ceea ce-i permite să reducă presiunea exercitată din afară către organismul tău, dar când porți tocuri înalte, această curbură se mărește în dreptul mijlocului și se schimbă alinierea vertebrelor, ceea ce duce la dureri de spate, slăbirea mușchilor, spasme și cârcei.
4. Picioarele
Pantofii ascuțiți îți înghesuie degetele într-un spațiu foarte mic, ceea ce duce la apariția monturilor, cu atât mai mult dacă există o înclinație genetică.
În plus, glezna are flexibilitate redusă când porți tocuri, ceea ce în timp duce la contractarea tendonului lui Achile, chiar acolo unde se întâlnește cu călcâiul, loc unde se poate observa apoi o inflamație, însoțită de dureri.
4 efecte pe care le are purtarea tocurilor asupra ta
Conform American Podiatric Medical Association, 71% dintre femeile care poartă tocuri se plâng de durerile de picioare, dar pot fi afectate și alte părți ale corpului, ceea ce duce la probleme de sănătate mai serioase.