Cheia succesului este să faci pași mici, câte unul pe rând și să te ții de aceste schimbări, ca apoi să te poți minuna de rezultate.
1. Mai întâi mergi, apoi aleargă
Decât să treci de la o viață sedentară direct la atletism de performanță, mai bine adaugi săptămânal câte 1000 de pași la scopul tău personal, până ajungi la cel puțin 10000 de pași pe zi. Pentru acest lucru, poți parca mașina un pic mai departe de birou sau de casă, te poți duce pe jos la cumpărături, poți face o plimbare lejeră după cină și vei fi surprinsă să vezi ce repede se fac de fapt pașii.
2. Elimină bombele calorice, nu categorii întregi de alimente
În loc să reduci brusc numărul de calorii de la 3000 la 1000, elimină pe rând anumite tetații, cum ar fi cocktailurile când ieși în oraș cu fetele, borcanul de cremă de ciocolată cu care te răsfeți în weekend și alte asemenea bombe calorice. Vei consuma astfel cu cel puțin 170 de calorii mai puțin pe zi. De asemenea, ia în considerare ideea de a renunța la sucul de fructe de dimineață, pentru fructe proaspete, întregi, ca să obții mai multe fibre și doar jumătate din calorii.
3. Găsește un echilibru
Ceea ce trebuie să ții cont este faptul că orice schimbare pe care vrei s-o menții, trebuie să fie una plăcută, deci dacă, de exemplu, urăști spanacul, nu te forța să-l mănânci ci concentrează-te pe alte legume. Același lucru se aplică și pentru activitatea fizică, nu există un program de antrenament care să fie bun pentru toată lumea. Dacă nu-ți place să alergi, atunci mai degrabă fă plimbări lungi alături de prietenele tale sau mergi la cursuri de dans.
4. Gândește-te mereu la unde vrei să ajungi
Este important să sărbătorești fiecare pas mic pe care-l atingi, ca să-ți poți păstra motivația până la final, dar asigură-te că știi către ce te îndrepți. În plus, pentru rezultate optime, nu te concentra doar pe sport sau doar pe dietă ci combină-le cu alte metode, printre care masaje, vizite regulate la medic și foarte important, relaxare, deoarece viața și îmbunătățirea sănătății nu sunt precum un sprint, ci mai degrabă ca un maraton.
4 schimbări minore, care-ți vor îndrepta anul în direcția cea bună
Începutul anului este perioada când multă lume se pune pe slăbit și vrea să-și schimbe viața, iar aceste planuri includ, de obicei, excluderea anumitor alimente, un abonament la sală și bani aruncați pe fereastră, dar este important de ținut minte că cu cât mai drastică este o schimbare, cu atât mai puțin va dura de fapt.