Alimentele care previn dezechilibrele hormonale
Peștele gras, bogat în acizi grași Omega 3 – acizii grași Omega 3 întăresc sistemul imunitar, previn apariția dezechilibrelor hormonale deci și a depresiei.
Iaurtul – bogat în probiotice, iaurtul înmulțește bacteriile bune din sistemul digestive. De asemenea, este bogat în vitamin D și are capacitatea de a regla organismul din punct de vedere hormonal.
Legumele cu frunze verzi – pe lângă aportul mare de vitamine și nutrienți, legumele cu frunze verzi au și capacitatea de a regla dezechilibrele hormonale.
Avocado – grăsimile sănătoase din avocado, precum și conținutul ridicat de potasiu, magneziu, acid folic, fibre, vitaminele B și E, fac din avocado un aliment excelent pentru reglarea dezechilibrelor hormonale.
Plantele și condimentele medicinale – plantele și condimentele precum usturoiul, scorțișoara ori ghimbirul au capacitatea de a face uitate dezechilibrele hormonale.
Alimentele care favorizează dezechilibrele hormonale
Băuturile bogate în cofeină – cofeina declanșează stările anxioase, care la rândul lor duc la dereglări hormonale.
Zahărul rafinat – zahărul nu numai că te îngrașă, dar provoacă și dezechilibre hormonale.
Băuturile alcoolice – alcoolul produce, de asemenea, dezechilibre hormonale.
Soia – bogată în fitoestrogeni, soia provoacă dezechilibre hormonale.
Alimentele cu index glicemic mare – sucul de fructe, dulciurile și pâinea alba sunt alimente cu index glicemic mare, care declanșează dezechilibrele hormonale.