Mierea - la rece, mierea se cristalizează şi capătă o textură zaharisită. Pentru a rămâne cremoasă, mierea trebuie ţinută în dulap, la temperatura camerei.
Cartofii - temperaturile mici distrug amidonul din cartof, făcându-l greu de gătit. Mai mult decât atât, acesta va căpăta un gust dulceag. Cartofii trebuie ţinuţi în locuri răcoroase şi întunecate, de preferat în pungi de hârtie.
Usturoiul şi ceapa - aerul rece şi umiditatea din frigider distrug aroma puternică a usturoiului şi cepei.
Pâinea - dacă ai cumpărat prea multă pâine, mai bine ai congela-o. În frigider, aceasta va deveni uscată, întărindu-se rapid.
Roşiile - temperaturile scăzute schimbă textura roşiilor, oferindu-le o textură afânată. Îţi recomand să cumperi roşii în cantităţi mici pentru a le consuma fără să le ţii în frigider.