Iată câteva clarificări care vin din partea nutriționiștilor, medicilor și antrenorilor personali.
1. Nu restricționa varietatea alimentelor ci crește-o
De fapt și de drept nu trebuie să renunți la alimentele tale referate ci să le adaugi acestora o varietate mai mare de fructe, legume și nuci. Dacă te forțezi să renunți a ceva, vei ajunge o persoană frustrată și cu multe pofte. Rebecca Scritchfield, autoarea cărții Body Kindness a spus următoarele lucruri: „Când te concentrezi mai mult pe ceea ce adaugi, cum ar fi o legumă pe pizza, începi să descoperi gusturi noi și te eliberezi de poftele alimentare, deoarece treci sub tăcere gândurile despre mâncare și ai mai multă încredere în organismul tău.”
2. Ai grijă la dimensiunea porțiilor
Dacă cineva îți spune că budinca este bună pentru tine, ajungi să o prepari cu foarte mult unt și să mănânci mai multe porții, făcându-ți, de fapt, mai mult rău. Cantitatea, calitatea și numărul porțiilor sunt de fapt foarte importante. Pentru a te sătura mai repede și mai bine, mănâncă mai multe fructe sau fă o garnitură din legume ca dacă mănânci mai mult să nu îți strici dieta. O altă sugestie realizată de specialiștii de la Cornell University Food Lab este să alternezi culorile din farfurie, pentru că acest lucru te va ajuta să îți dai seama ce cantitate mănânci.
3. Rămâi aceeași după ce te schimbi
Chiar dacă slăbești și ești nerăbdătoare să-ți arăți planul alimentar și de exerciții fizice și pozele dinainte și de după, nu uita să împărtășești cu restul lumii și sentimentele tale, prin ce stări ai trecut și devotarea de care ai dat dovadă. A trebuit să depui mult efort și lumea necesită să știe acest lucru, ca să nu creadă că totul este floare la ureche. În plus, în ciuda acestor schimbări tu rămâi același om, așa că ai grjă de corpul tău orice dimensiune ar avea.
4. Dormi suficient
Nu sări peste orele de odihnă doar pentru a sta un pic mai mult la sală. Dr. Caroline Apovian explică cum „mai puțin de 7-9 ore de somn pe noapte cresc cantitatea de hormoni și te fac să fii agitată, motiv pentru care vei călca strâmb. În plus, somnul este necesar pentru reglarea cortisolului, care controlează temperatura corporală.”
5. Ții dietă ca să te simți bine nu ca să arăți bine
Deși oamenii se gândesc, în general, doar la kilogramele pierdute, o dietă bună îți schimbă întreg stilul de viață, nu doar modul în care arăți, o persoană trece printr-o serie de încercări și schimbări când vrea să slăbească. Potrivit lui Chanté Wiegand, doctor homeopat și director al The Synergy Company: „Pierderea kilogramelor în plus este despre ceva mai mult decât doar modificarea cifrei arătate de cântar. Dacă urmezi o dietă anostă, care te slăbește rapid, riști să te îngrași dublu când revii la obiceiurile tale. Pentru a slăbi definitiv trebuie să îți schimbi stilul de viață cu totul și este vorba despre ce mănânci, cum prepari mâncarea și cât de des faci mișcare.”