Încearcă aceste trucuri pentru a avea din nou memoria dinainte de sarcină și a uita doar de toate problemele tale.
1. Stabilește un program de hrănit
Mamele care alăptează devin adesea ferme de muls lapte, care trebuie să lucreze toată ziua. Soluția ideală ar fi să îți obișnuiești pruncul să mănânce la fiecare 2.5, chiar 3 ore, dar să fii sigură că primește de fiecare dată cât are nevoie. Dacă bebelușul începe să plângă între mese, încearcă doar să-l masezi pe spate, ca să elibereze bulele de aer din stomac și să se simtă mai bine pe măsură ce râgâie.
2. Stabilește un program de somn
Cei mai mulți copii adorm în timpul mesei și mamele se feresc să-i trezească. Încearcă să-l ții pe al tău treaz cel puțin o jumătate de oră după ce a mâncat și abia apoi să-l lași în pătuț. Ideea este că dacă copilul doarme în timpul zilei, nu va dormi prea bine noaptea, dar dacă are un program de somn bine pus la punct și unul de masă la fel de strict, noaptea vă veți putea odihni amândoi.
3. Fă-ți timp și spațiu pentru exerciții
Este dovedit științific faptul că activitatea fizică îmbunătățește memoria pe termen scurt, activitatea cerebreală și gândirea în general. În plus, cel mai bun mod de a reintra în hainele inițiale este să-ți întărești abdomenul și mușchii pelvini. În acest caz este recomandat tenisul, voleiul și înotul, dar și yoga sau meditația și mersul pe jos fac minuni. Nu te aștepta la prea mult dintr-o dată și ai răbdare cu corpul tău până când se reface complet.
4. Gândește-te ce mănânci
Creierul tău este responsabil pentru toate modificările de memorie și cel mai bun remediu este să ai un regim alimentar echilibrat, care să îmbunătățească activitatea cerebrală și să fie benefic pentru alăptare. Poți opta pentru alimente cu un colorit natural, cereale integrale, ridichii, nuci, spanac, fructe de pădure, legume, avocado și nu uita să bei multă apă. În plus, în loc să folosești tot timpul ulei de măsline sau de floarea soarelui, poți opta, ocazional, pentru ulei de cocos, care este bogat în grăsimi bune și îmbunătățește sănătatea creierului.
5. Fă câte un lucru pe rând
Deși în anumite situații să fii multitasking este benefic, de obicei, această abilitate creează un dezastru. Este mai bine să faci un singur lucru, dar perfect decât să faci mai multe pe bucăți, deci trebuie să înveți cum să prioritizezi. În această ordine de idei, ține cont de faptul că este mai important să mănânci cum trebuie decât să-ți faci manichiura, deși nu trebuie să uiți să te îngrijești și din acest punct de vedere, deoarece, până la urma, este o activitate relaxantă, care te face să te simți femeia minunată de care s-a îndrăgostit partenerul tău. Ca să nu pierzi șirul gândurilor, poți ține un jurnal cu ce lucruri ai de făcut, pe care să ți le notezi imediat ce îți vin în minte. Te va mai ajuta și dacă în jurul tău este măcar cât de cât ordine și aici nu este vorba neapărat despre jucării ci despre lucrurile tale personale.
5 moduri în care să îţi menţii memoria intactă după naştere
Conform cercetărorului Peter Rendell, majoritatea femeilor însărcinate și a proaspetelor mămici încep să uite anumite lucruri, dar, din fericire, există câteva moduri în care poți contracara acest efect advers al sarcinii.