1. Nu ţine dietă
Mai exact, încearcă să eviţi dietele care reduc drastic aportul caloric, întrucât aşa rămâi fără forţa, fără masă musculară şi, pe deasupra, îţi afectează şi densitatea osoasă. Ai nevoie de toată energia pentru a arde grăsimea care te deranjează, aşa că o dietă care te privează de un aport caloric corect nu este ceea ce trebuie pentru a slăbi uşor.
2. Nu renunţa la grăsimi
Studiile arată că a tăia grăsimile din alimentaţie poate creşte şansele de a lua în greutate în loc să te ajute să slăbeşti. Pentru a slăbi uşor, concentrează-te mai degrabă pe a introduce în dieta zilnică grăsimi sănătoase.
3. Mănâncă liniştit
Dacă ai obiceiul de a gusta ceva pe fugă, în picioare lângă blatul din bucătărie sau la calculator, află că acest obicei îţi sabotează tentativa de a slăbi. În schimb, ar trebui să încerci să consumi alimentele aşezată confortabil la masă, întrucât este dovedit ştiinţific faptul că atunci când mănânci mai lent, creşte nivelul hormonilor responsabili cu instalarea senzaţiei de saţietate.
4. Planifică mesele
Este poate unul dintre cele mai importante aspecte în procesul de slăbire. Dacă ţi se face foame la o anumită oră şi nu ştii ce să mănânci, cel mai probabil vei alege o gustare rapidă şi nesănătoasă. Iar pentru momentele în care foamea te ia pe nepregătite, ai grijă să ai mereu la tine o gustare pe bază de migdale, nuci sau alune, care să îţi potolească apetitul până la următoarea masă planificată.
5. Evită sedentarismul
Nu trebuie neapărat să practici un sport anume pentru a slăbi, dar este important să te mişti. Şi mai important este să eviţi perioadele lungi în care nu faci altceva decât să stai pe scaun sau pe canapea, în faţa televizorului sau a calculatorului. Există studii potrivit cărora oamenii care reduc la jumătate timpul petrecut în faţa televizorului ard cu peste 100 de calorii mai mult zilnic decât cei care uită să se mai ridice de pe canapea cu orele. Chiar dacă nu pare mult, la o privire de ansamblu, peste 100 de calorii arse în plus pe zi înseamnă în jur de 5 kilograme date jos în decursul unui an, cu ajutorul unei simple schimbări de stil de viaţă.