Important este ca alimentele pe care le consumi să ajute organismul să ardă grăsimile prin furnizarea de proteine, fibre şi grăsimi sănătoase. Cu ajutorul lor, metabolismul este accelerat şi senzaţia de foame este ţinută sub control.
1. Ouă
Ouăle sunt o sursă excelentă de colină, substanţă din familia vitaminei B, care a fost asociată în mod direct cu acumularea grăsimii la nivelul abdomenului. Este unul dintre motivele pentru care alcoolicii acumulează multă grăsime abdominală şi dezvoltă ficatul gras. Consumul de alcool practic împiedică organismul să proceseze colina.
Ţi-e teamă să consumi ouă pentru că ai putea avea probleme cu colesterolul? Vezi dacă poți mânca ouă când ai colesterolul mărit.
2. Fructe roşii
Unele fructe sunt mult mai eficiente în ceea ce priveşte arderea grăsimilor, iar cele de culoare roşie ocupă un loc fruntaş. Încearcă să incluzi cât mai des în alimentaţie cireşe, vişine, căpşune, mere roşii şi gref roşu. Nu strică nici perele, prunele şi chiar nectarinele!
3. Uleiurile sănătoase
Grăsimile sănătoase, nesaturate, regăsite în nuci, avocado şi chiar în uleiul de măsline, te ajută să slăbeşti şi să scapi de grăsimea abdominală prin menţinerea senzaţiei de saţietate pentru mai mult timp. Grăsimile sănătoase ajută la echilibrarea hormonilor responsabili cu senzaţia de foame.
Nu eşti convinsă că poţi slăbi consumând grăsimi? Cercetăroii confirmă că nu grăsimile te fac să te îngraşi. Află de ce să să alegi o dietă bogată în grăsimi.
Te-ar putea interesa şi:
Un nivel scăzut al acestei enzime sporeşte arderea grăsimilor şi anduranţa
Arderea grăsimilor din corp este, de fapt, declanşată de...
3. Sursele sănătoase de fibre
Carbohidraţii au o reputaţie destul de proastă, însă adevărul este că fasolea, orezul brun, ovăzul şi alte surse sănătoase de fibre conţin magneziu şi chrom, doi nutrienţi care ajută la combaterea efectelor cortizolului, hormonul stresului, responsabil cu depunerea grăsimii, dar şi la reglarea producţiei de insulină, al cărei nivel ridicat poate, de asemenea, să ducă la formarea depozitelor de grăsime. Quinoa, o altă sursă excelentă de fibre, conţine şi betaină, aminoacid care are un impact pozitiv asupra indivizilor cu rezistenţă la insulină şi grăsime viscerală. Lintea intră şi ea în categoria surselor sănătoase de fibre.
4. Proteine din plante
Consumând plante bogate în proteine poţi avea o dietă variată fără a risca să rămâi fără masă musculară în urma procesului de slăbire. Lintea, quinoa, seminţele de cânepa (care au un profil nutriţional similar oului), untul de arahide, tofu şi migdalele sunt surse excelente de proteine vegetale.
Foto: "Barbie's Diet I" by LauraLewis23 is licensed under CC BY 2.0