În primul rând, nicio masă tradițională de Paște fără ouă roșii. Desigur, ouăle pot fi colorate și în alte culori, cu model, sau pot fi vopsite în mod natural, cu ajutorul legumelor sau vinului, de exemplu.
Vezi cum se vopsesc natural ouăle de Paște, AICI.
Nici drobul nu trebuie să lipsească de la masa în familie. Preparatul din miel e preferatul românilor și îl devoreză cu fiecare sărbătoare de Paște. Iată AICI rețeta.
Drobul de miel mai poate fi preparat și în aluat, vezi rețeta aici sau, pentru vegetarieni, drobul de legume.
Unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de Paşte este, cu siguranţă, friptura de miel. Reţetă cu miel savuroasă şi apetisantă, cu un secret pe măsură: dulceaţă şi câteva plante aromatice. Citește AICI rețeta.
Un alt preparat tradițional de Paște, cu carne și legume verzi, este stufatul de miel.
Pentru desert, românii pregătesc de Paște tradiționala pască, o prăjitură gustoasă cu brânză de vaci și stafide. AICI găsești rețeta.
De asemenea, poți încerca o reţetă inedită de pască slovacă (denumită "paska"). Este deosebită prin forma sa (rotundă, cu gaură în mijloc, ca un colac mare), dar mai ales printr-un gust foarte fin, oferit de ingredientul-minune: ricoletka, similară branzei dulci de vacă. Iată AICI rețeta deosebită.
Desigur, cozonacul nu poate lipsi de la nicio sărbătoare tradițioanlă a românilor. Iată o rețetă de cozonac, ușor și bun.