Munca a devenit atât de stresantă încât oamenii preferă să-și ia până la 2 săptămâni și jumătate de concediu suplimentar neplătit, pentru a rezista cumva la presiunea resimțită, ceea ce până la urmă tot are un efect negativ asupra stării de spirit, iar adevăratele motive ale acestui concediu sunt ascunse de frica repercursiunilor. În acest sens, peste jumătate dintre cei care își iau concediu doar pentru a se reculege, au inventat un alt motiv ca să rămână acasă, în timp ce 14% dintre cei care au spus adevărul au primit drept replică faptul că trebuie să fie mai tari în fața greutăților și 13% chiar au fost concediați sau forțați să-și dea demisia.
1 din 6 persoane declară că se simt epuizate după o zi de muncă și specialiștii sunt conștienți de acest fenomen, care forțează oamenii să-și ia zile de concediu din cauza stresului, a anxietății și epuizării. Multă lume se izolează încercând să lucreze din greu, ceea ce din nefericire provoacă exact efectul advers celui dorit și anume o deteriorare psihică și mai mare.
În primul rând, dacă te afli într-o astfel de situație trebuie să ții un jurnal detaliat al stărilor tale, pentru a vedea ceea ce te face să fii stresată și în al doilea rând poți folosi trucurile de mai jos:
1. Ia-ți în fiecare zi pauzele la care ai dreptul și profită de zilele de concediu.
2. Comunică cu colegii și cere-le ajutorul dacă este cazul.
3. Când apar probleme, discută cu managerul.
4. Înainte de a vorbi cu superiorii, încearcă să rezolvi problemele cu colegii și să documentezi tot ceea ce se întâmplă.
5. Fii activă în afara locului de muncă, fă sport, vizitează-ți familia și ieși cu prietenii în oraș.
5 trucuri pentru a face față stresului de la locul de muncă
Conform unui studiu realizat de compania „Slater and Gordon”, un sfert dintre angajați a trebuit ca în ultimii 5 ani să renunțe la cel puțin un loc de muncă din cauza presiunii resimțite.