Stridii crude -- Marler a văzut mai multe intoxicaţii alimentare cauzate de crustacee în ultimii cinci ani decât în ultimele două decenii. Apele calde sunt de vină, încurajează creşterea microbilor care ajung în stridiile crude.
Legume şi fructe spălate sau tăiate dinainte -- Avocatul le evită ca pe ciumă. În opinia lui, faptul că mai mulţi oameni se ocupă de fructe şi legume, creşte considerabil şansele de contaminare.
Germeni cruzi -- Aceştia prezintă mai multe bacterii ce poate cauza infectii serioase, în principal salmonela şi E.coli, s-au înregistrat multe cazuri în ultimele două decenii. "E un risc care nu merită asumat, sunt produse de care nu mă ating niciodată."
Carne crudă -- Bill Marler nu mănâncă carne mai crudă decât cea "medium". Potrivit expertului, carnea trebuie să fie gătită la 160 de grade Celsius pentru a putea ucide bacteriile care pot cauza E.coli şi salmonela.
Ouă crude -- Deşi şansele de a te îmbolnăvi de la ouă crude a scăzut semnificativ în ultimii douăzeci de ani, Bill Marler tot nu le consumă. Toată lumea îşi aminteşte de epidemia cu salmonela din anii '80 şi începutul anilor '90.
Lapte şi sucuri nepasteurizate -- Un trend în continuă dezvoltare încurajează oamenii să bea lapte crud, motivând că prin pasteurizare îşi pierde valoarea nutritivă. Marler spune că pasteurizarea nu este periculoasă, dar băuturile brute pot fi din moment ce prezintă un risc crescut de contaminare cu bacterii, virusuri sau paraziţi.