Dacă reușești să scapi de aceste obiceiuri, efectele îmbătânirii vor fi mai puțin vizibile.
1. Luat masa în oraș
Deși o cină în oraș poate fi foarte amuzantă, este adesea o ideea proastă. Odată cu înaintarea în vârstă poți ieși mai mult în oraș, deoarece mai scapi de griji și copiii cresc, prin urmare ai mai mult timp liber pentru tine și datorită siguranței financiare este mai convenabil. Însă dacă stai să te gândești, mănânci mult mai mult decât ai nevoie de fapt și decât dacă ai fi cinat acasă, fiindcă, ce-i drept, nu-ți vine să dai banii pe ceva și să lași jumătate de porție în farfurie.
2. Nu mai bei suficientă apă
Apa este esențială pentru buna funcționare a organismului. Câteodată, când ești deshidratată, simți nevoia de a mânca ceva deși de fapt ai nevoie de apă. Încearcă să bei un pahar de apă cu câteva minute înainte de a mânca și vei descoperi că începi să mănânci mai puțin. Ține minte că sucurile nu înlocuiesc apa.
3. Bei prea mult vin
Este plăcut să servești un pahar de vin la cină, dar ia în considerare că acesta are multe calorii și zahăr, iar când îți torni un pahar ai tendința să mănânci mai mult, așa că ai grijă ce și cât bei. În loc să sorbi dintr-un pahar de vin la cină, în fiecare zi, poți savura gustul doar ocazional sau poți bea dintr-un pahar mai mic decât de obicei.
4. Gustările nepotrivite
Trebuie să recunoști că din când în când îți place să mănânci câte ceva între mese, dar fii atentă ce, mai ales dacă îți place să ronțăi seara. Ține cont de faptul că produsele care pretind a fi sănătoase sunt de cele mai multe ori pline de calorii sau zahăr adăugat. Gustările sănătoase ar trebuie să fie bogate în proteine și fibre, dar sărace în zahăr.
5. Consumi prea puține fibre
Un studiu recent a dovedit că fibrele sunt esențiale pentru sănătate, deoarece suprimă apetitul și spre deosebire de carbohidrați, acestea nu sunt digerate de organism ci pur și simplu trec mai departe prin sistem. Principalele surse de fibre sunt legumele, fructele și cerealele integrale, bogate, de asemenea, în minerale și vitamine.
6. Evitarea exercițiilor fizice
Indiferent că ai fost sau nu activă, exercițiile fizice reprezintă o parte importantă în viața oricui, mai ales după o anumită vârstă. Ca să previi pierderea masei musculare, trebuie ăs combini antrenamentele cardio cu ridicarea greutăților și să ai parte de o rutină abdominală complexă. Dacă, totuși, ești începătoare când vine vorba de sala de forță, o idee bună ar fi să începi cu câteva ore însoțite de antrenor personal, până când înveți exact ce exerciții trebuie să faci și cum să le execuți corect.