Pentru a fi sigură că eviți complicațiile, trebuie să eviți consumul de alcool, fumatul, chiar și cel pasiv și trebuie să-ți pui creierul la contribuție cât mai des, pentru a putea deține următoarele calități.
1. Flexibilitate, concentrare, creativitate
Concentrarea este importantă când citești, când scrii, desenezi sau orice altceva. Cu cât mai concentrată ești cu atât mai bine lucrezi. Dacă ți-e greu să te concentrezi pe ceva ce-ți place să faci, este momentul să vizitezi un doctor, pentru că o minte sănătoasă este flexibilă și creativă.
2. Capacitatea de a știi când trebuie să renunți la un plan și când să continui
Gândește-te la situația în care ai fi pierdută într-un labirint: dacă nu mai știi cum să înaintezi, ar trebui cel puțin să cunoști drumul spre ieșire, deoarece l-ai făcut deja. În viața de zi cu zi, dacă ești un adult care are probleme cu memorarea drumului spre casă sau înțelegerea indicațiilor către un anume loc, atunci înseamnă că nu-ți funcționează creierul corespunzător. Pentru a înlătura orice alte probleme, mai întâi trebuie să elimini posibilitățile afecțiunilor fizice, deci fă-ți o tomografie.
3. Evită stările de spirit negative
Negativismul este peste tot în jurul tău, la știri, în ziare, la muncă, în familie, dar de obicei, dacă totul este în regulă cu tine, îl poți evita, deoarece știi că nu contează cu adevărat de ce este supărat pe tine un vecin sau un coleg de muncă.
4. Beneficiază de suficient somn
În ziua de astăzi este foarte greu să ai parte de 8 ore de somn de calitate. Majoritatea oamenilor, chiar dacă se chinuie să doarmă 8 ore, au parte de un somn întrerupt, dar trebuie să-ți analizezi somnul nocturn, să nu mai dormi în timpul zilei, să ai o dietă echilibrată și să fii mai activă, pentru a putea beneficia de odihna necesară.
5. Nutriție corespunzătoare
Stabilizează-ți nivelul de energie evitând alcoolul, drogurile și fumatul. În plus, ascultă-ți creierul, deoarece el este cel care îți spune când ți-e foame, ce anume trebuie să mănânci și unde. Dacă deja mănânci corespunzător, cu multe fructe și legume proaspe, la ore fixe, atunci nu ai nici un motiv de îngrijorare, dar dacă ai obiceiul de a sări peste mese, atunci de aici ți se trag și stările depresive.
6. Activitatea fizică
Sănătatea fizică și cea psihică sunt în legătură directă și se influențează una pe cealaltă. Conform cercetărilor, dacă te simți bine, atunci creierul tău funcționează la parametri optimi, dar dacă ai o stare permanentă de somnolență și leneveală, înseamnă că ceva nu merge corespunzător. Oamenii deprimați au tendința de a fi mai domoli chiar și în ceea ce privește îndeplinirea sarcinilor zilnice, dar dacă ești activă fizic, atunci și starea ta de dispoziție este mai bună.
7. Simțuri ascuțite
Există multe tehnici și activități care te ajută să-ți menții simțurile ascuțite și dacă cele 5 simțuri principale funcționează toate în același timp, atunci te poți considera norocoasă, dar dacă nu, atunci înseamnă că nu-ți funcționează creierul cum ar trebui și trebuie să consulți un medic.
7 indicii că îți funcționează creierul cum trebuie
Toată lumea se duce la doctor dacă are o problemă de sănătate fizică, dar și creierul trebuie ajutat să funcționeze corespunzător, iar pentru acest lucru trebuie să înțelegi că afecțiunile psihice nu sunt ceva de care să te rușinezi.