Ai în continuare câteva sfaturi despre cum îți poți menține o postură corporală corectă, pentru a rămâne sănătoasă.
1. Mergi desculță și poartă pantofi comozi
Picioarele sunt baza corpului și o dezvoltare corectă a mușchilor din această zonă este cheia pentru o postură minunată. Cel mai natural lucru pe care-l poți face este să umbli desculță, deci ar trebui să faci acest lucru cât mai des posibil. Când trebuie, totuși, să porți pantofi, alege unii care să fie comozi, deci evită tocurile înalte și platformele, dar și tălpile prea subțiri, prin care simți totul. Găsește-ți acele perechi de încălțări care să-ți ofere suportul necesar.
2. Adaugă dietei tale calciu
Calciul este esențial pentru oase și cu cât îmbătrânim cu atât mai fragile devin oasele. Dacă ai osatura puternică ai și o postură corectă și nu te mai doare spatele. Deci mănâncă mai multe alimente bogate în calciu, cum ar fi: brânză, nuci, fasole și lactate.
3. Consumă vitamina D
Vitamina D este necesară oaselor, pentru că ea asigură absorbția calciului. Poți lua vitamina D direct prin expunere la soare sau din alimentație, dar dacă aceste două surse nu sunt suficiente, este mai bine să iei suplimente.
4. Ridică greutăți
Nu trebuie să te grăbești la sală imediat și să te apuci de bodybuilding, pentru că sacoșile de cumpărături sunt suficiente în primă fază, doar că trebuie să ai grijă să nu te suprasoliciți și să nu cari o geantă prea grea mereu pe același umăr. Dacă ridici mereu câteva greutăți vei preveni osteoporoza și vei ține la distanță cocoașa de la bătrânețe.
5. Schimbă-ți poziția
Dacă stai la birou, în aceeași poziție timp de mai multe ore, mușchii tăi se vor simți obosiți și vei ajunge să stai incomod și să te doară spatele, gâtul sau ambele. Este foarte important să-ți mai schimbi din când în când poziția, deci ridică-te și plimbă-te puțin, întinde-te de cel puțin două ori pe oră, iar dacă ești prea ocupat ca să ții minte așa ceva, atunci pune-ți o alarmă la fiecare 30 de minute.
6. Îmbunătățește-ți echilibrul
Există mai multe exerciții de fitness care să te ajute cu această problemă. De exemplu, poți merge pe suprafețe instabile sau nisip. Echilibrul îți conectează toate părțile corpului cu creierul și forțează sistemul nervos să lucreze cu mușchii pentru a crea o coordonare mai bună și a-ți îmbunătăți postura.
7. Fă sport
Sportul te va ajuta să-ți întărești musculatura, care va menține pe termen mai lung o postură corectă. Printre altele, poți face extensii, genoflexiuni și plank.
7 lucruri pe care trebuie să le știi dacă te doare spatele
O postură corporală bună este mai importantă decât cred mulți oameni, deoarece una greșită înseamnă că mușchii și încheieturile nu funcționează corect tot timpul, ceea ce duce către dureri cronice, atrofierea mușchilor, accidentări și probleme digestive. În plus, dacă stai cocoșată nici nu arăți prea bine.