Dacă trăiești într-o zonă în care numărul cazurilor noi de îmbolnăvire s-a diminuat, s-ar putea să capeți curaj să ieși mai mult pe afară, pentru că virusul rezistă mai puțin în aer liber, conform lui Mark Kortepeter, profesor de epidemiologie la Colegiul Medical al Universității din Nebraska. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a împiedica răspândirea virusului este să nu-ți atingi fața, gura și nasul, să eviți atingerea suprafețelor pe care își pun des alți oameni mâinile și să te speli pe mâini periodic cu apă caldă și săpun sau măcar să te dai cu dezinfectant.
Fii atentă în parcările publice
Socializează cât mai puțin în parcări atât cu străinii, valeții de parcare, angajații magazinelor cât și cu prietenii tăi. Dacă parchezi într-o parcare aglomerată, poartă mască de protecție imediat ce cobori din mașină și îndreaptă-te direct către destinația ta.
Pregătește-te pentru zile de plajă aglomerate
Înainte de a te duce la plajă, gândește-te cât de confortabil te simți în prezența mai multor oameni în această perioadă, deoarece de obicei, la plajă, familiile și prietenii au tendința să se adune în grupuri mai mici sau mai mari și ar fi bine totuși să păstrezi o oarecare distanță. Așadar, dacă simți că vin din ce în se mai mulți oameni și nu te mai simți confortabil, fii liberă să discuți cu aceștia despre locul în care se așează sau chiar să pleci fără să spui nimic.
Gândește-te bine înainte de a merge la piscină
Când te duci la o piscină publică, ia în considerare și interacțiunea inevitabilă cu alte persoane, de exemplu atunci când stai pe șezlong, te duci la toaletă, îți cumperi ceva de mâncat sau de băut, deoarece nu este vorba numai despre ce se întâmplă în apă ci și despre restul spațiilor comune. Dacă ți se pare prea aglomerat, ia în considerare ideea de a pleca și a te întoarce în altă zi sau la alte ore. În plus, chiar dacă specialiștii recomandă să porți mască în colectivități, dacă aceasta se udă, îți va fi mai greu să respiri, deci nu o purta în piscină.
Respiră natural când faci drumeții
Să găsești locuri încă neexplorate și neaglomerate pe unde să te plimbi te va relaxa, dar este în continuare o idee bună să-ți iei o mască de protecție cu tine, chiar dacă te întâlnești doar ocazional cu alți oameni. Astfel, dacă vezi că se apropie cineva și te îngrijorează că ar putea trece prea aproape de tine, îți poți ridica repede masca pe gură și nas, dar ține cont de faptul că de fiecare dată când atingi masca mai contaminezi câte o zonă.
Fii atentă când faci sport
Înainte și după ce te apuci de un sport, uită-te în jurul tău și identifică punctele periculoase, precum magazinele apropiate sau grupurile de oameni și aparatele aglomerate. Dacă faci un sport individual, precum o partidă de tenis de exemplu, nu este nevoie să poți mască, iar atingerea mingiilor prezintă un risc foarte scăzut de infecție, dar nu-ți atinge fața, poartă bandane elastice pe frunte și la încheieturile mâinilor, iar când ajungi acasă fă imediat un duș.
Toaletele publice sunt în ordine
Deoarece vei sta pe loc doar câteva minute, este în regulă dacă simți neapărat nevoia să mergi la toaletă și până la urmă te duci, dar evită totuși pe cât posibil acest lucru, doar din considerentul că nu știi care sunt normele de igienă ale locului respectiv, poartă mereu masca și când aștepți la coadă stai la o distanță de 2 metri de celelalte persoane, apoi spală-te pe mâini neapărat.
Bucură-te de picnicuri
Ca să te poți relaxa un pic și să respiri aer pe cât se poate de curat, pregătește din timp ceva lejer de mâncare, ia-ți o pătură și mergi în cel mai apropiat parc sau cea mai apropiată pădure. În plus, așează-te pe o peluză unde sunt cât mai puțini oameni și evită interacțiunile sociale.
7 metode de revenire la normalitate... cu precauție
Pe măsură ce regulile de distanțare socială au început să se mai relaxeze, plajele, parcurile, terenurile sportive și piscinele au început să se redeschidă, iar acest lucru te face să fii dornică de mișcare, deși grijile privind COVID-19 însă n-au trecut complet.