Iată o listă simplă cu câteva lucruri pe care le poți face ca să scapi de această problemă și să o previi.
1. Alege cea mai bună poziție de dormit
Când vine vorba despre arsurile gastrice, poziția în care dormi este foarte importantă, cea mai bună fiind pe partea stângă, pentru că astfel îți ajuți digestia. Un alt mod de a dormi este cu partea superioară a corpului ușor ridicată, poziție care previne acidul gastric să-ți inunde esofagul. Ține însă cont de faptul că dacă ridici doar capul nu este suficient și trebuie să folosești fie o pernă cu formă specială fie un alt mod de a ridica partea superioară a patului.
2. Fii atentă la ce mănânci
Evită alimentele care știi că îți pot face rău, adică citricele, cafeaua și băuturile cu cofeină, menta, roșiile, alcoolul, ciocolata, usturoiul, ceapa și mâncarea condimentată și stai departe de junk food și fast food. Cu cât sunt mai calitative alimentele pe care le mănânci cu atât mai bine le digeră organismul.
3. Ai grijă cum mănânci
Nu mânca prea mult prea repede. Mănâncă încet și mestecă bine, nu cosuma 2 porții mari ci mai degrabă aceeași cantitate împărțită în mai multe porții și nu mânca prea cald sau prea rece. Un alt sfat important este să aștepți cel puțin 2 ore înainte de a te întinde și să nu dai buzna noaptea în frigider.
4. Îngrijește-te de corpul tău
Trebuie să te lași de fumat și de consumul masiv de alcool, ca să poți slăbi. O să fii încântată când vei vedea că numai câteva kilograme în minus te pot scăpa de arsurile gastrice. Cercetătorii nu sunt încă siguri cum funcținează acest proces, dar una dintre ipoteze este că grăsimea în exces pune presiune pe intestine, ceea ce cauzează sucul gastric să se ridice, deci cel mai bine ar fi să-ți scazi indicele de masă corporală sub 25.
5. Află ce alimente îți fac bine și care îți provoacă arsuri
Alimentele care îți sunt de folos în acest caz sunt legumele, fructele fără acid, ghimbirul, orzul, albușurile de ou și carnea slabă. Aceste produce nu activează refluxul gastric și ajută sistemul să funcționeze mai bine, deoarece conțin fibre și au puțină grăsime. Cât despre grăsime, aceata n-ar trebui exclusă complet din alimentație ci consumată doar în anumite cantități. Cea bună se găsește în uleiul de măsline și floarea soarelui, avocado, nuci și semințe.
6 Nu purta haine strâmte
S-ar putea să te surprindă un pic acest lucru, dar este un fapt dovedit: hainele mulate și curelele exercită o presiune suplimentară asupra abdomenului, ceea ce ridică nivelul acidului gastric, deci ai putea lua în considerare schimbarea garderobei. Unii oamenii au crescut chiar și o măsură la haine, dar le-a fost mai bine, pentru că a fii sănătoasă și a te simți bine sunt lucrurile care te fac cu adevărat frumoasă.
7. Redu nivelul de stres
Cercetătorii tot nu sunt siguri dacă stresul influențează sau nu arsurile gastrice, dar știu că stresul este un alt factor favorizant. Una dintre teorii este că stresul ne face să fim mai conștienți de anumite disconforturi fizice, printre care acidul din esofag. Cu toate acestea, în ciuda tuturor teoriilor, cu toții știm că gravitatea arsurilor crește în timpul unor întâlniri importante și perioade dificile, deci ar fi mai bine dacă poți să faci ceva relaxant de genul activităților de yoga, orelor de dans sau chiar să-ți iei un animal de companie, orice funcționează pentru tine.
7 moduri de a trata arsurile gastrice fără a vizita un medic
Dacă te-ai săturat să cauți metode prin care să împiedici arsurile gastrice trebuie să afli că e suficient să-ți schimbi câteva obiceiuri pentru a scăpa de acest disconfort.