Scapă de aciditatea gastrică crescută consumând un suc 100% natural făcut din măr şi cartof. Curăţă un măr, dar şi un cartof, de coajă şi apoi foloseşte blenderul pentru a le transforma într-un shake. Strecoară shake-ul obţinut şi consumă-l cu o oră înainte de prânz şi cină.
Vei observa că, în numai câteva zile, sucurile gastrice secretate în exces nu îţi vor mai da bătăi de cap.
De asemenea, dacă ai probleme cu aciditatea gastrică e indicat să eviţi mâncarea foarte încălzită, picantă dar şi foarte grasă. Nici cictricele, sucurile acidulate ori alcoolul nu te ajută prea tare.
Mişcarea are şi ea un rol esenţial, mai ales după masă. Ai face bine să faci o plimbare după fiecare masă pentru că, dacă te aşezi în pat imediat după ce te-ai ridicat de la masă, cantitatea sucurilor gastrice va creşte din cauza poziţiei pe care o adopţi când stai în pat.
Nu neglija aciditatea gastrică pentru că aceasta poate degenera în probleme serioase de sănătate precum gastrita ori ulcerul. E indicat să apelezi la ajutorul medicului pentru a combate aciditatea gastrică.