Feminismul este o luptă pentru egalitatea între bărbați și femei, care este esențială pentru o societate liniștită, astfel încât copii din ziua de astăzi, cei care vor deveni nucleul societății de mâine, trebuie învățați că toți oamenii au aceleași drepturi și iată în continuare de ce în primul rând tații ar trebui să fie feminiști.
1. Întărirea ideei de drepturi egale
Egalitatea se învață de acasă, din împărțirea sarcinilor și a banilor între fete și băieți, dar mai ales din exemplul oferit de către părinți. Comportamentele din casă au un impact major asupra copiilor, care fiind tineri încep să creadă că aceea este norma socială acceptată. Părinții trebuie să se asigure că fiii nu cresc având impresia că sunt superiori fiicelor, iar fetele nu fac mai multă curățenie decât băiețiii.
2. Model
Părinții reprezintă un model de viață pentru copii și de aceea trebuie să se comporte și să vorbească așa cum își doresc ca cei mici să o facă. Acțiunile au un impact mai mare decât vorbele, deci felul în care se poartă tatăl cu mama arată care este concepția despre feminism în familie și învață o tânără fată cât de mult trebuie să se aprecieze.
3. Libertate
Orice tată normal își iubește fata la fel de mult cum își iubește fiul, de aceea trebuie să-i permită acesteia să facă ce vrea, având-o sub subraveghere doar de la distanță, adică să o lase de fapt să se dezvolte pe ce ramură artistică sau tehnică își dorește ea, fără să-i îngrădească visele.
4. Stima de sine
Un tată feminist îi va oferi fiicei sale mai multe opțiuni, pentru că nu vor fi constrânși nici el nici ea de stereotipurile sociale. Fata va fi încurajată să vorbească din inimă și să spună ceea ce gândește, fără să-i fie frică sau rușine, atitudine care îi va ușura parcursul școlar și o va face să aibă mai multă încredere în sine, chiar dacă nu se încadrează într-un tipar anume.
5. Emoții
Un bun tată își învață fata se se respecte pe sine încă de la o vârstă fragedă, nu să-i fie frică de faptul că un băiat o va tachina sau să accepte bătaia de joc din partea altora, pentru că ea este mai mică și mai gingașă. Un tată feminist își va învăța fiul că trebuie să respecte fetele și că dacă cineva îi cere să se oprească când face ceva atunci probabil că ar trebui s-o facă. Astfel, copiii vor crește învățând să pună preț pe emoțiile lor.
6. Stereotipuri
Este foarte ușor să ai așteptări diferite când te afli în preajma copiilor, dar trebuie să te întrebi ce vrei să devină aceștia, ce vor ei și dacă cea mai bună versiune a lor este ceea ce se așteaptă societatea de la ei, deoarece toate aceste așteptări le influențează atitudinea pe viitor și pot face o fată să nu fie în stare să se apere singură, pentru că este „obligată” să fie feminină. Copiii trebuie să învețe că este în regulă să-ți susții opiniile și să lupți pentru ceea ce crezi că este corect.
7. Respect
Respectul, ca și multe alte valori, se învață de acasă și când bărbații își consideră partenerele egale, ca pe niște persoane care au și ele nevoi, drepturi, sentimente și putere de decizie, băieții au mai multe șanse să crească respectând femeile din viața lor.
7 motive pentru care tații ar trebui să fie feminiști
Peste tot în lume femeile sunt date la o parte doar din cauza sexului lor, dar orice părinte vrea ca ai lui copii, respectiv fiicele lui să fie independente, educate și să aibă încredere într-o viața mai bună, cu cât mai multe oportunități. În acest sens, adulții din ziua de azi sunt responsabili pentru lumea pe care o vor moșteni cei mici și de aceea este foarte important ca părinții să nu facă diferențe între copii și să-i învețe încă din cei 7 ani de acasă că discriminarea, fie ea de gen, rasă sau de altă natură este o atitudine inacceptabilă.