Este important să fii conștientă de trăsăturile care îi intimidează pe alții, ca să știi, eventual, ce trebuie să schimbi pentru a avea o relație mai bună cu prietenii sau colegii de muncă.
Caracteristici ce pot fi considerate negative
1. Ești prea sinceră
Sinceritatea este una dintre trăsăturile care te caracterizează și îți place să spui adevărul chiar dacă uneori acest lucru înseamnă să rănești oamenii, însă tu simți că acesta este cel mai bun lucru de făcut, mult mai bun decât să inventezi ceva.
2. Nu-ți plac discuțiile de complezență
Nu-ți place să pierzi timpul cu mici discuții inutile despre vreme sau timpul liber. Discuțiile de complezență ți se par inutile și preferi să treci direct la subiect, pentru a avea mai mult timp pentru subiectele cu adevărat importante. Așadar, fie intri direct în subiect fie nu vorbești deloc cu cei care știi că nu aduc o contribuție la problema ta, ceea ce te face să pari nepoliticoasă.
3. Nu tolerezi ignoranța
Deși ție îți place să înveți mereu lucruri noi, alții nu vor mereu așa ceva și de aceea când ei își dau cu părerea despre un subiect pe care nu-l stăpânesc, tu te enervezi. Din această cauză, încerci să eviți anumite persoane, tocmai pentru a nu te manifesta verbal sau chiar fizic, din cauza ignoranței lor.
4. Nu suporți oamenii care se plâng
Tu nu-ți găsești scuze pentru comportamentul tău deplorabil, așa că nu le accepți nici de la alții. Mai degrabă îndemni oamenii să se adune și să își rezolve problemele decât să-și plângă de milă, pentru că dacă trebuie să lucrezi cu astfel de oameni, ai senzația că îți irosesc și ție timpul. În astfel de situații preferi să fii sinceră și directă, ceea ce te face să fii percepută ca lipsită de empatie.
Caracteristici pozitive
1. Te ții de cuvânt
Odată cu sinceritatea vine și capacitatea de a te ține de cuvânt, deci de a-ți respecta promisiunile, însă unele persoane nu pot face acest lucru, așa că atunci când lumea vede contrastul dintre tine și propria persoană, se simte umilită și lipsită de puteri.
2. Ești deschisă la minte
Te simți bine când încerci lucruri noi, înveți de la fiecare persoană câte ceva și când trebuie să iei o decizie, asculți sfaturile, părerile și poveștile tuturor. Îți găsești inspirația în cele mai neobișnuite circumstanțe, ceea ce te face să realizezi anumite lucruri în mod diferit față de cei din jurul tău, iar acest lucru îi face să se simtă amenințați.
3. Ai o voință puternică
Dacă vrei să realizezi ceva, nimic nu-ți stă în cale, nici măcar regulile sau așteptările celorlalți. Nu ți-e frică să lupți singură pentru lucrurile în care crezi, chiar dacă presupune să te pui împotriva tuturor. Iar dacă nu poți obține imediat ceea ce-ți dorești, ai încredere că la un moment dat totul se va rezolva și perseverezi în urmărirea scopului tău, nu te dai bătută ușor.
7 semne că personalitatea ta îi intimidează pe alții
Câteodată, felul în care te porți sau ceea ce spui, îndepărtează oamenii de tine și poate fi vorba despre o trăsătură de care nu ești mândră sau pur și simplu felul tău de a fi îi face pe cei din jur să te perceapă într-un anumit fel.