De la fructe de pădure până la ardei, există atât de multe alimente care te pot ajuta să-ți ții inima, greutatea și libidoul sub control, așa că inspiră-te din această listă pentru meniul de Valentine s Day.
1. Sfeclă roșie
Sfecla roșie îmbunătățește digestia, fiind bogată în fibre, folați, vitamina C, antioxidanți și potasiu, care ajută, printre altele, la menținerea tensiunii în parametri optimi și chiar previne apariția anumitor tipuri de cancere. Are puține calorii, este ușor de preparat și poate fi făcută pe grătar, aruncată într-o salată sau mâncată pe post de murături.
2. Boabe de fasole roșie
Sunt bogate în folați, lucru important în prevenția defectelor genetice încă din timpul sarcinii și în plus sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, potasiu și antioxidanți ce luptă împotriva inflamațiilor. Acestea pot fi folosite în salate sau paste.
3. Roșii
Licopenul din roșii diminuează riscul de apariție al cancerului, mai ales al celui de prostată, iar potasiul îmbunătățește funcționarea inimii. Roșiile mai au citamina C și folați, iar cele din conservă prezintă la fel de multe beneficii ca cele proaspete.
4. Ardei iuți
Ardeii iuți roșii conțin capsacină, care le și oferă iuțeala ce te încălzește, dar care reduce riscul cancerelor, mai ales al celui de prostată la bărbați și îmbunătățește metabolismul. Totodată, conform unor studii recente, diminuează riscurile bolilor de inimă și a atacurilor cerebrale, reprezentând adaosul perfect în sosuri precum guacamole sau în omlete.
5. Ceapă roșie
Ceapa este un aliment acid și din această cauză nu este tolerată de toată lumea, posibil fiind chiar să nu vi-o doriți tocmai de Ziua Îndrăgostiților din cauza mirosului, dar ea are o mulțime de nutrienți, printre care folați, potasiu, antioxidanți și antocianină, care diminează riscul de afecțiuni ale inimii. Ceapa roșie poate fi adăugată în salate, salsa, guacamole sau paste.
6. Pepene roșu
Chiar dacă în România nu este sezonul pepenilor, aceștia pot fi găsiți feliați și ambalați în toate supermarketurile. Ei consistă cel mai mult în apă și sunt foarte buni ca atare pentru hidratare, dar pot fi puse bucățele mici în apă, pentru a-i oferi acesteia o savoare anume. În plus, pepenii conțin multă vitamina C, potasiu și licopen, care împreună îmbunătățesc sănătatea inimii, întăresc sistemul imunitar și previn apariția diverselor tipuri de cancer. Pepenele roșu poate fi consumat gol, ca atare, adăugat în salate, în apă, sucuri de fructe sau murat.
7. Cireșe
Cireșele sunt foarte bogate în antioxidanți ce luptă împotriva inflamațiilor din organism și a distrugerii celulelor. Ele preîntâmpină atacurile de gută, datorită efectelor anti-inflamatorii și reprezintă un aliment bun pentru situațiile ce necesită recuperare medicală. Deși cele mai bune sunt cele cu pulpă, de vară, ele pot fi consumate și în varianta congelată, într-un smoothie sau un bol de porridge. De asemenea, foarte bun este și sucul natural de cireșe.
8. Vin roșu
Cabernetul, Pinot Noir-ul și Merlotul, consumate cu moderație, te ajută să te relaxezi și diminuează riscul atacurilor de cord. Vinul roșu luptă împotriva inflamațiilor, îmbunătățește starea de sănătate, susține flora microbiană intestinală și sporește longevitatea.
8 alimente de consumat de Valentine's Day
În luna februarie este normal să vezi culoarea roșie peste tot, deci de ce nu și în farfurie?