Cauzele depresiei în rândul milenialilor sunt multiple, de la o inimă frântă, probleme în familie și pierderea cuiva drag la multe altele, dar depresia nu este ceva de care trebuie să te temi, pentru că nimic pe lumea aceasta nu te poate distruge pentru totdeauna. Depresia este ceva des întâlnit și se tratează.
1. Prima dragoste
Prima dragoste își pune amprenta pe oricine, indiferent de sex, de aceea ea poate declanșa depresia. De această problemă sunt atacate mai ales tinerele cu vârste cuprinse între 21-25 ani, active social, care au ocazia să întâlnească mai multe persoane ce-și pun amprenta asupra lor. Ceea ce este important de înțeles e că unii oameni mai dispar din viața ta.
2. Lipsa banilor
Lipsa banilor are o influență majoră asupra sistemului nervos și pune la pământ încrederea în sine și abilitățile sociale. Foarte multe persoane își doresc lucruri pe care cel puțin momentan nu le pot avea și lasă aceste dorințe să le apese umerii, ceea ce rezultă într-o stare exagerată de tristețe.
3. Istoricul medical al familiei include afecțiuni psihice
De obicei nu se vorbește despre acest lucru, dar potrivit cercetărilor, cei care au un istoric de afecțiuni psihice în familie sunt mai predispuși la depresie decât ceilalți. Nu este vina nimănui că a moștenit pe cale genetică o predispoziție, dar fiecare își poate înfrumuseța singur viața, cu atât mai mult dacă cere ajutor.
4. Presiunea anturajului
Anturajul te poate face să faci lucruri pe care tu n-ai fi vrut niciodată doar din dorința de a te integra mai bine. Însă unele persoane nu sunt petrecărețe și nici nu provin dintr-o familie bogată, ceea ce este perfect în regulă. Fiecare este unic și special în felul lui și unii oameni pur și simplu nu se conformează normelor sociale, dar trebuie să acceptăm cine suntem și să nu mai încercăm să schimbăm pe toată lumea conform imaginii noastre. Ai încredere în tine că ești suficient de frumoasă, deșteaptă, interesantă și înțelege că nu trebuie să fii în tipare ca să fii „în regulă”.
5. Droguri și alte substanțe halucinogene
Substanțele ilegale distrug creierul copiilor și tinerilor mai mult decât orice. Ele și chiar consumul exagerat de alcool duc la o eliberare precară de serotonină și dopamină, hormoni responsabili de fericirea cuiva. În plus, când devii dependentă de droguri, este imposibil să te lași singură și ele te împiedică să te concentrezi asupra studiului sau muncii, ceea ce rezultă în și mai mult stres și anxietate.
6. Rezultate slabe la școală sau muncă
De cele mai multe ori, dacă cineva nu vede imediat rezultatele muncii sale, acest lucru duce la stres suplimentar, care pune bazele depresiei, tocmai de aceea oamenii le cer tinerilor să-și facă toate treburile la timp, pentru a evita stresul. Dacă ai impresia că a-ți face treaba pe ultima sută de metri funcționează pentru tine, atunci probabil că te înșeli, deoarece nimic nu se întoarce mai rău împotriva ta decât lucrurile făcute de mântuială, în grabă. Trebuie să poți lucra în liniște, ca să te concentrezi pe ce ai de făcut și pentru acest lucru e necesar să faci ce trebuie când trebuie.
7. Lipsa somnului și o dietă precară
Unul dintre cele mai des motive ale depresiei în rândul milenialilor este lipsa somnului de calitate și a unei diete echilibrate. Dacă și pentru tine este greu să faci față în același timp studiilor și stresului de la locul de muncă, încearcă să nu mai sari peste mese și să te culci mai devreme seara, îndepărtând orice electronice din camera în care dormi cu cel puțin o oră înainte de a te băga în pat. Este esențial să ai parte de cel puțin 7-8 ore de somn pe noapte și câte 3 mese principale pe zi plus două gustări, pentru ca toate funcțiile din organism să funcționeze la capacitate maximă.
8. Relații abuzive și influența societății
Oamenii toxici și abuzivi știu cum să distrugă psihic o persoană, dar chiar dacă nu conștientizează acest lucru, vorbele lor rănesc ușor pe cineva care este deja sensibil. De exemplu, unii oameni devin paranoici dacă cineva își bate joc de ei pe baza rezultatelor muncii lor sau a felului în care arată, dar e mai bine ca cei care judecă să fie ignorați. În plus, este indicat ca dacă te afli într-o astfel de situație să te concentrezi mai mult asupra propriei fericiri, nu asupra a ceea ce cred ceilalți despre tine.
8 cauze care-i fac pe mileniali să fie deprimați
Cuvântul „depresie” s-a folosit prea mult în ultimii ani, fără a se înțelege că de această afecțiune poate suferi orice persoană, oricând, oriunde, deoarece descrie starea în care se află cineva copleșit de tristețe.