Studiul a arătat că adulții cărora le place ciocolata amăruie prezintă un risc cu 70% mai scăzut de a dezvolta depresie față de cei care nu consumă ciocolată deloc.
Dr. Sarah Jackson, cercetător șef a declarat: „Acest studiu oferă dovada că ciocolata, în special cea neagră, este asociată cu reducerea riscului de simptome depresive, dar sunt necesare mai multe studii pentru a confirma descoperirea, deoarece ar putea fi vorba doar despre faptul că depresia face ca oamenii să-și piardă interesul pentru ciocolată sau pot fi și alți factori implicați.”
Prin urmare, deși ciocolata neagră, cu cel puțin 80% cacao, este considerată un aliment minune, echipa care a lucrat la acest studiu, împreună cu cercetători de la „University of Calgary” și „Alberta Health Services Canada”, nu a reușit să găsească o legătură clară între consumul ciocolatei negre și simptomele depresiei.
Descoperă cum poţi să scazi uşor şi repede riscul de apariţie a depresiei
Un nou studiu realizat în cadrul „University College London's Institute of Epidemiology and Health Care” a arătat că ciocolata neagră combate simptomele depresiei și îmbunătățește starea de spirit.