Iată însă și câteva reguli nescrise, care te vor scuti de nervi și timp pierdut. Ca să-ți începi călătoria cu bine, nu face următoarele lucruri:
1. Nu te duce la aeroport cu mai mult de 3 ore înainte
Majoritatea companiilor aeriene deschid check-in-ul cu 2 ore înainte de decolare, pentru zborurile interne, și 2-3 ore pentru cele internaționale. Pasagerii care decid să ajungă cu mult mai devreme se vor plictisi.
2. Nu ține telefonul și monezile în buzunar
După check-in, orice pasager trebuie să treacă prin controlul de securitate cu detector de metal. Acolo li se cere pasagarilor să își golească buzunarele de metale și electronice, pe care să le pună în tăvi speciale, dar pentru economisi timpul, poți să te pregătești de acasă și să ții aceste obiecte într-o pungă transparentă, în bagajul de mână, undeva la suprafață. Multă lume își dă jos și bijuteriile, dar această acțiune este de fapt inutilă, deoarece detectoarele de metale sunt făcute să vadă metalele cu proprietăți magnetice, iar argintul și aurul în cantități mici nu sunt detectate.
3. Nu informa personalul aviatic de surplusul tău din bagaj
Ideal ar fi să ai bagajul cântărit de acasă, pentru a evita situațiile în care trebuie să renunți la ceva, să faci transfer între bagaje sau să plătești o suprataxă, dar dacă ai descoperit cumva că ai un surplus mic de greutate oricum acesta va fi detectat la cântărirea bagajelor de la check-in. Dacă personalul aviatic consideră că trebuie depășești cu prea mult îți va zice cineva, dar de cele mai multe ori, surplusul mic este ignorat.
4. Nu transporta lucruri de valoare
Conform statisticilor, aproape 4.5 milioane de bagaje sunt avariate sau furate anual, deci încearcă să eviți să transporți în bagajele de cală lucruri precum laptopuri, camere de filmat, cantități mari de bani și documente importante.
5. Ține electronicele și lichidele la începutul genților
În timpul controalelor de securitate, angajații aeroportului le cer adesea călătorilor să scoată din bagaje electronicele și lichidele, care trebuie puse într-o tavă separată. De aceea, dacă transporți așa ceva pe bagajul de mână, încearcă să nu le ții la fundul genții.
6. Transportul medicamentelor
Limita de 100 ml lichide nu se aplică medicamentelor și mâncării de bebeluș necesare pe avion. Așadar, poți căra cu tine un termometru ce nu conține mercur, un termometru cu mercur ambalat bine într-un container special, peroxid de hidrogen cu concentrație cel mult 3%, o brichetă de unică folosință sau medicamente prescrise de medic.
7. Nu-ți ambala bagajul de mână în plastic
Ofițerii de securitate au dreptul să-ți solicite verificarea bagajelor și când le ai ambalate în folie de plastic mai mult îngreunezi procedura, pentru toată lumea.
8. Nu te îngrijora în privința radiațiilor emise de scannerele corporale
Există două tipuri de scannere în aeroporturi: unele bazate pe detectoare 2X, ale căror raze nu trec prin corp ci se reflectă una de cealaltă și scannere cu microunde, care arată ca antenele rotitoare. În ambele cazuri, producătorii garantează că acestea pot fi folosite în siguranță.
8 lucruri pe care să le faci când zbori cu avionul, dacă vrei să economisești timp în aeroport
Când călătorești cu avionul trebuie să ții cont de câteva lucruri, precum lăsarea bagajelor mari, controalele de securitate, lucrurile pe care le transporți sau cantitatea de alcool consumată.