1. E mai uşor
În primul rând, dacă dormi dezbrăcată, faci economii. Gata cu pijamalele şi hainele care îţi umplă maşina de spălat constant. E adevărat, vei spăla lenjeria de pat dar nu atât de des ca pijamalele.
2. Te forţează să ieşi mai des
Unii oameni se schimbă în pijamale imediat ce ajung acasă, ceea ce îi face să le fie mai greu să mai iasă din casă. Din moment ce se simt atât de comod în hainele de casă, nici nu se mai gândesc să facă un efort pentru a ieşi din casă. Acest lucru poate duce la un stil de viaţă sedentar, care duce la creşterea în greutate şi multe alte probleme de sănătate.
3. Te face mai fericită şi mai liberă
Când dormi în pielea goală, te simţi mai liberă. E sentimentul acela de libertate şi fericire care te face pur şi simplu să iubeşti viaţa. Chiar contează pentru starea de spirit să renunţi la haine când te duci la culcare.
4. Te cuibăreşti în braţele lui
Contactul piele pe piele poate declanşa sesiuni de cuibăreli drăgăstoase şi nopţi de amor de neuitat. Corpurile goale care se ating eliberează doze impresionante de oxiticină, un neurotransmiţător care te ajută să simţi acele sentimente plăcute faţă de partener.
5. Un somn mai bun
Dacă scenariul de mai sus nu te-a convins că e mai bine să dormi goală, măcar faptul că renunţi la hainele acelea care te zgârie, te jenează, într-un cuvânt, îţi strică somnul. Sunt şanse mari să dormi mai bine fără haine.
6. O piele mai mătăsoasă
În sfârşit, trupul tău respiră. Părţile intime, braţele tale şi picioarele sunt acoperite cât e ziua de lungă, cu straturi şi straturi de haine. Dă-le şansa acestor zone să respire şi să se destindă, măcar sub păturică.
7. Reglezi cotrizolul
Cortizolul e formulă chimică din corpul tău care poate face mult rău. Atunci când dormi dezbrăcată, ai temperatura optimă pentru ca organismul tău să producă cortizol. Dacă ţi-e cald, nivelul de cortizol este ridicat, chiar şi după ce te trezeşti. Asta poate duce la anxietate, creştere în greutate sau apetit exagerat. Încă un motiv pentru care e mai bine să dormi dezbrăcată, să ai temperatura potrivită pentru a produce şi regla cortizol.
8. Echilibrează melatonina şi hormonul creşterii
Dacă reuşeşti ca temperatura corpului să fie sub 20 de grade Celsius, vei ajuta la reglarea nivelului hormonilor de creştere şi a melatoninei. Acestea previn îmbătrânirea şi sunt esenţiale pentru sănătate. Când dormi îmbrăcată, te încălzeşti şi împiedici aceşti hormoni să funcţioneze la parametrii normali. În alte cuvinte, a dormi cu haine pe tine te face să îmbătrâneşti mai repede.