În funcție de forma feței și trăsăturile ei, o persoană poate părea mai atrăgătoare fizic în ochii altcuiva, dar gusturile nu se discută și adevărata frumusețe este de fapt cea interioară.
1. Contrastul dintre culoarea pielii și a ochilor sau buzelor
O femeie este considerată mai atrăgătoare, mai feminină și mai tânără dacă își pune în evidență ochii și buzele. Pe de altă parte, dacă acest contrast este aproape inexistent la bărbați, ei sunt văzuți ca fiind mai masculini.
2. Forma sprâncenelor
Cercetările au confirmat faptul că cu cât sprâncenele sunt mai apropiate de ochi și mai arcuite, cu atât par mai mari.
3. Lățimea și lungimea nasului
Fețele cu nasul drept arată mai simetric, de aceea persoanele care le posedă sunt considerate a fi mai atrăgătoare.
4. Buzele
Studiile au scos la iveală faptul că bărbații consideră machiajul ochilor și pielea curată unele dintre cele mai atrăgătoare considerente la o femeie. În același timp, rujul cu care este dată o femeie nu prea contează.
5. Terminațiile feței
O bărbie fină, rotundă, este cea care atrage atenția în mod pozitiv asupra feței cuiva, iar acest lucru este definit de nivelul de hormoni ai stresului, care fac bărbia să strălucească mai mult sau mai puțin. Cu cât mai puțin este prezent acest hormon cu atât mai atrăgătoare este considerată femeia, care radiază de fericire. La bărbați, atractivitatea este dată de un sistem imunitar puternic.
6. Forma feței
S-a descoperit că femeile îi consideră mai atrăgători pe cei cu fața ovală, iar bărbații preferă doamnele cu fața în formă de inimă.
7. Culoarea părului
Oamenii cu păr castaniu, inclusiv genele și sprâncenele, sunt mai atrăgători, dar în ciuda faptului că în poze bărbații preferă femeile brunete, în realitate ei sunt atrași mai mult de cele cu păr deschis la culoare.
8. Nuanța pielii
Cercetătorii au descoperit că oamenii bronzați sunt mai atractivi. O echipă de la Universitatea din Bristol a ajuns la concluzia că dietele alimentare influențează culoarea pielii, respectiv gradul de atracție al cuiva. Nuanțele aurii de piele sunt ale celor ce consumă mult caroten, care se găsește în fructe și legume de culoare galbenă, portocalie și roșie.