Producţia de miere dezvoltă și menține coloniile de albine sănătoase, iar carbohidrații sunt de o mare importanță, deoarece le oferă energie, dar în acest caz, albinele sunt hrănite cu sirop de porumb și fructoză. Dacă sursele naturale sunt limitate sau oamenii au eliminat rezerva de carbohidrați a coloniei, apicultorii sunt îndemnați să folosească suplimente. Din această cauză, ei trebuie să apeleze la sirop de zahăr, sucroză sau alte soluții, care creează o altă formă de miere, fără valori nutriționale.
În plus, albinele primesc mari doze de antibiotice, pentru a fi ferite de diverse afecțiuni, substanţe care contaminează mierea. Când antibioticele veterinare precum chloramphenicol, sulfonamide și streptomicină sunt administrate în doze mari oamenilor, cauzează anemie sau chiar cancer.
Folosirea pesticidelor
Un alt studiu, realizat de European Food Safety Authority (EFSA), a scos la ivelă faptul că clothianidina, un alt pesticid puternic, este inacceptabil și a fost scos din producție. Momentan, în America încă se folosește acest pesticid, pe aproximativ trei sferturi dintre culturi, adică 143 milioane de acri. Alte două pesticide, de care a fost legată moartea a mai multe albine, imidacloprid și thiamethoxam, sunt folosite pe scară largă în SUA, dar au fost deja scoase în afara legii în alte țări.
Cea mai mare parte a mierii nu este naturală
Confrom nutriționiștilor, există pe rafturile magazinelor și miere naturală, dar aceasta nu conține polenul de albine si este amestecată cu miere importată din China și India, care este interzisă pe piața internațională, iar astfel nu mai știi, de fapt, de unde provine mierea pe care o consumi.
4 moduri de a identifica mierea falsă
1. Testul degetului
Pentru a vedea dacă mierea ta este pură sau nu, ar trebui să pui o picătură din ea pe deget. Dacă se întinde sau curge imediat, cu siguranță nu este naturală, ea ar trebui să rămână intactă.
2. Testul apei
Pune o lingură de miere într-un pahar plin cu apă. Dacă este pură, se va așeza pe fundul acestuia. Dacă se dizolvă singură în apă, atunci este artificială.
3. Testul vieţii pe raft
Mierea naturală se va cristaliza chiar dacă borcanul nu este desfăcut, în cazul în care este depozitată o perioadă lungă. Pe de altă parte, cea artificială va arăta mereu ca un sirop.
4. Aprinde un foc
Pentru a-i vedea calitatea, cufundă în borcan vârful unui băț de chibrit, apoi încearcă să-l aprinzi. Dacă mierea este naturală, vei putea aprinde cu ușurință chibritul. În caz contrar, vârful acestuia va rămâne ud.