Bărbatul de 49 ani a recunoscut că mergea cu de 3 ori peste limita legală, dar a susținut în continuu că nu a consumat nici un fel de băuturi alcoolice, lucru care nu a fost confirmat de etilotest. Pentru a demonstra acest lucru, el a trebui să efectueze în spital o serie de teste, în urma cărora s-a descoperit că stomacul său transformă carbohidrații în alcool.
De acum înainte, Danny va trebui să fie foarte atent nu numai la ceea ce bea înainte de a se urca la volan ci și la ceea ce mănâncă și a declarat:
„Acum am un sistem special instalat în mașină, care mă avertizează în cazul în care trebuie neapărat să conduc și mănânc o felie de tort sau ceva asemănător la vreo petrecere. Nivelul meu de alcool din sânge va urca imediat până la 0.4 chiar și dacă mănânc un covrig, o pizza sau orice are carbohidrați. Prin urmare, eu mă simt ca și când m-aș fi îmbătat, pentru că limita legală la noi este de 0.08, deci de patru ori mai mică.”
Afecțiunea neobișnuită care a dus la o amendă de circulație
Danny Giannotto a descoperit în urma unui control de rutină al poliției rutiere că suferă de Sindromul Auto-brewery, sau sindromul de fermentaţie intestinală, deci sistemul său digestiv funcționează precum o distilerie.