După ce vei citi acest articol nu numai că vei afla cum reacționează organismul tău fără pâine ci vei înțelege care sunt tipurile de pâine nocive și ce poți consuma liniștită.
1. Pâine albă vs. pâine neagră
Pâinea din făină integrală și cea din făină neagră sunt absolut în regulă de consumat, deoarece sunt mai sănătoase decât cea albă. Acest lucru se datorează faptului că în secolul 20, procesul de fabricare al pâinii a fost schimbat și timpul de umflare al aluatului a fost diminuat prin adăugarea a diverși aditivi. Acesta este principalul motiv pentru care nu mai trebuie să mănânci pâine albă.
2. Un produs inutil
La început, cerealele sunt pline de vitamine, dar acestea dispar când ele sunt procesate și chiar pâinea de calitate superioară reține doar 30% din substanțele benefice, care din nefericire, devin inactive după două săptămâni de la procesarea cerealelor. În plus, durata de viață a făinei este de aproximativ 12 luni.
3. Lipsa gustului
Trebuie să recunoaștem că pâinea albă simplă nu are gust și tocmai de aceea place multora. Acest lucru nu te împiedică să te bucuri de o farfurie de ciorbă sau de o felie de brânză, dar în comparație cu produsele din făină integrală, nici nu îmbogățește gustul cu ceva.
4. Toxicitate
Lumea modernă cere ca pâinea să fie făcută din cât se poate de multă făină și pentru a putea produce mai multă făină într-un timp mai scurt, fermierii stropesc cerealele cu pesticide și pentru a le proteja de diverse ciuperci la dau cu substanțe chimice. În plus, pentru a face făina mai albă, producătorii o dau prin înălbitor. Înainte de a cumpăra pâine, asigură-te că este făcută din făină organică, nu din cea rafinată, care trece prin procesul descris mai sus.
5. Probleme cu pielea
Suntem ceea ce mâncăm și dacă o persoană mănâncă în mare parte produse de panificație, va avea probleme cu pielea. De obicei, apare acneea cauzată de gluten, deoarece organismul nu poate elimina această substanță care irită intestinul, așa că înainte de a te duce la dermatolog sau la o cosmeticiană, încearcă să-ți schimbi dieta.
6. Probleme digestive
Glutenul mai poate provoca și diverse probleme digestive, dar făina integrală conține mai multe fibre decât cea albă și 5-6 felii pe zi îți vor asigura necesarul de fibre. Dacă vrei să obții acest necesar doar din fructe și legume, ar trebui să consumi 14 mere, 21 de morcovi, 25 de roșii și 2,5 kg de castraveți.
7. Îmbătrânire prematură
Pâinea albă nu are nici o substanță benefică și dacă mănânci alimente fără vitamine, organismul nu poate rămâne tânăr. Așadar, dacă iubești produsele rafinate, încearcă totuși să renunți la ele, pentru a-ți putea păstra prospețimea tenului.
8. Dependența
Pâinea este ca un drog, deoarece făina albă cauzează creșterea nivelului de zahăr din organism, respectiv a insulinei. Când mănânci o felie de pâine, glicemia îți crește rapid, apoi scade și mai repede, motiv pentru care începi să te simți mai rău și să vrei să mănânci mai mulți carbohidrați. Asemenea schimbări drastice duc la diabet.
9. Acumularea kilogramelor
Pentru multe persoane, acesta poate fi motivul principal ca să renunțe la produsele din făină albă rafinată. Peste 70% dintre cei care au renunțat la pâine au făcut-o pentru a slăbi și au reușit acest lucru în numai două săptămâni. O felie medie de pâine conține 0.6 g de fibre, dar celelalte ingrediente se transformă în grăsime, pentru că indicele glicemic este mai mare decât cel al ciocolatei, iar amidonul se sparge direct în intenstin și se transformă în glucoză, care intră în sânge, cee ce înseamnă că ți se face foarte repede foame.
Află ce se întâmplă cu organismul tău când nu mai mănânci pâine
Din ce în ce mai multă lume a renunțat la pâine și încearcă să țină diete care exclud carbohidrații. În acest sens, mii de bloggeri au împărtășit internauților ce s-a schimbat în viața lor de când au renunțat să mai consume produse din făină, iar rezultatele sunt impresionante.