În România, discursurile de nuntă nu sunt foarte des întâlnite, dar dacă vrei neapărat să împrumuți tradiția americană, atunci poți împărtăși cu invitații de la restaurant câteva povești, pe care doar tu le știi despre cei doi miri, ca să-i faci pe toți să râdă. Cu toate acestea, odată ce te pui să scrii un discurs, presupunând că este ceva pregătit dinainte, nu spontan, începi să simți emoțiile vorbitului în public, dar iată cele mai bune 5 sfaturi pentru a ține un discurs special pentru cei dragi ție.
1. Alege câteva anecdote pe care să le împărtășești
Cel mai bun lucru la discursurile de nuntă este că le poți personaliza pentru fiecare cuplu în parte, deci când te apuci să scrii ce ai de gând să spui, gândește-te la câteva povești scurte pe care vrei să le îmărtășești cu cei prezenți la marele eveniment. Probabil că vei cunoaște unul dintre miri mai bine sau de mai mult timp, dar încearcă să faci în așa fel încât toată lumea să se simtă inclusă, concentrându-te pe cum s-au cunoscut cei doi și cât de bine le stă împreună.
2. Fă-l să fie memorabil
Toate discursurile de nuntă trebuie să pună accentul pe cât de fericită ești pentru proaspătul cuplu căsătorit, cât de frumoasă este petrecerea, cât de bine arată cei doi împreună și cât de minunat va fi viitorul lor. Deși vrei să comunici toate acestea prin ceea ce spui, nu vrei să vorbești la modul general, deci asigură-te că incluzi ceva personal, fie că este o referire la animalul de companie al celor doi sau un alt pas important din viața lor, pe care l-au făcut împreună.
3. Repetă-ți discursul
De îndată ce ai așternut pe hârtie cam ce vrei să spui, ideal ar fi să recitești totul cu voce tare, în fața unei oglinzi, pentru că vei vrea să fie captivant pentru cei care te ascultă. În timp, încearcă să nu te mai uiți în jos, la hârtie, dar nici să nu pară ca și când ai recita o poezie. Asigură-te că publicul tău râde împreună cu tine și că toată lumea va dori să fie prietenă cu tine la sfârșit.
4. Nu improviza
Dacă ai impresia că la o nuntă poți doar improviza discursul, atunci ar trebui să te mai gândești o dată dacă vrei într-adevăr să spui ceva. Discursul de nuntă seamănă oarecum cu o prezentare, deci are nevoie de o structură, trebuie să capteze atenția publicului și să fie în același timp scurt și la obiect. Cheia este să-l pregătești dinainte, ca să-ți poți urmări firul ideilor, iar astfel vei reuși să impresionezi pe toată lumea.
5. Distrează-te
Ține minte că toată lumea din sală te va urmări pe tine în momentul acela, pentru că toți vor vrea să audă ce ai de zis, de împărtășit și glumele din repertoriu. Asigură-te că creezi o legătură cu invitații, uită-te la ei când spui ceva și nu-ți fie frică să vorbești, deoarece aceasta este cea mai îngăduitoare audiență din lume, deci simte-te bine.
Află cum să ții un discurs perfect la o nuntă
Dacă vrei neapărat să ții un discurs la o nuntă atunci trebuie să știi că acesta va evidenția cât de fericită ești pentru proaspătul cuplu, cum speri că va fi sau a fost petrecerea, în funcție de momentul în care alegi să-l ții, cât de bine te simți tu în acele momente și cam cum va arăta viața celor doi împreună.