Specialista spune că, în acest sezon, ne putem îmbogăţi foarte mult meniul şi că ar trebui să profităm de diversitatea de legume din pieţe.
"În tradiţia noastră există zacuscă, un fel de tocăniţă de legume coapte în prealabil şi apoi prăjite / înăbuşite cu ulei. Şi mai există salata de ardei copţi. Însă repertoriul poate fi mult îmbogăţit ca să profităm şi altfel de abundenţa de legume din piaţă", ne îndeamnă medicul nutriţionist pe pagina oficială de Facebook.
Mihaela Bilic mărturisea pe aceeaşi pagină de socializare că ea a mâncat zilele acestea un preparat provenit din bucătăria machedonilor: piperchi cu brânză.
"E o tocană de roşii cu ardei copţi, un pic de usturoi, busuioc sau pătrunjel şi brânză sărată de oi. După ce sunt trase un pic la tigaie, legumele sunt presărate cu telemea şi băgate şi la cuptor să prinda o crustă arămie - delicios!
Nutriţional, e un răsfăţ de antioxidanţi şi vitamine: licopen din roşii că tot avem nevoie să ne protejăm pielea de soare şi betacaroten (vit A) din ardei. E bogat în fibre şi sărac în calorii pentru că ardeii sunt copţi în prealabil, iar brânza e puţină, nu cum o mâncăm noi de obicei. Fiţi zgârciţi cu uleiul şi veţi obţine o altfel de salată, caldă şi echilibrată", a explicat Mihaela Bilic, medic nutriţionist. Foto: Facebook.com