Mihaela Bilic subliniază că mămăliga este bună o alternativă la pâine. Nutriţionista arată că, la fel ca în cazul făinei din grâu, mălaiul face parte din categoria glucidelor lente, conţine amidon care se absoarbe treptat în sânge şi ne ţine de foame 3 până la 4 ore.
"Spre deosebire de pâinea proaspătă care e făcută cu drojdie şi fermentează, mămăliga nu balonează. În plus nu conţine gluten, acea proteină din cereale care e tolerată mai greu de unele persoane. În boabele de porumb există mulţi carotenoizi (de unde şi culoarea galbenă), pigmenţi din care se sintetizează vitamina A. Prin urmare mămăliga face bine la piele şi la vedere, iar conţinutul mare de fibre o recomandă pentru problemele de tranzit intestinal.", a explicat Mihaela Bilic, medic nutriţionist, pe pagina oficială de Facebook.
Atenţie, mămăliga îngraşă!
Chiar dacă acest aliment are beneficii asupra sistemului digestiv, trebuie să reţii că mămăliga are calorii multe şi te poate îngrăşa.
"Ca şi calorii, o felie de mămăligă este echivalentă cu o felie de pâine, adică 70-80cal. Deşi 100g mămăligă au 70cal, iar 100g pâine au 230cal nu faceţi greşeala să credeţi că mămăliga nu îngraşă. O felie de mămăligă e grea (are 100g) în timp ce felia de pâine e uşoară (25g) ceea ce face ca în final să fie echivalente. Dacă vorbim de mămăliga caldă, socotiţi că 3 linguri corespund unei felii. Concluzia e că mămăliga reprezintă o alternativă sănătoasă la pâine şi ne scapă de balonări. Dar de îngrăşat, îngraşa la fel.", spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic în încheiere.
Sursa foto: www.med-farm.ro