Cercetătorii arată că verşi cafeaua sau ceaiul pentru că ţii cana în mod greşit.
Dacă obişnuieşti să foloseşti toarta cănii şi să o poziţionezi în lateral în raport cu corpul tău, şansele ca lichidul să se verse cresc considerabil. Cercetătorii susţin că în această poziţe, forţa cafelei care se loveşte de pereţii cănii este mai mare, iar şansele să se verse sporesc şi ele.
Este nevoie, spun specialiştii, doar de o simplă schimbare a poziţiei mâinii pentru a remedia această problemă.
Se recomandă susţinerea cănii prin aşezarea degetelor astfel încât să ia forma unei "gheare". Cuprinde cana cu degetele răsfirate, începând de la marginea de sus şi trecând prin toartă, pentru un plus de sprijin.
O altă variantă, mai puţin practică, recomandată de cercetători este cea în care mergi cu spatele. "Mergând cu spatele se schimbă caracteristicile mişcării mâinii, scăzând şansele ca lichidul să se verse", explică Jiwon Han, de la Korean Minjok Leadership Academy.