Altfel de mămăligă
Dacă îți place tochitura sau tigaia picantă de pui nu ai cum să ratezi această rețetă. O plăcintă de pui normală și extraordinară în același timp.
1 cană cheddar, 1 cană apă, 1 lingură unt, 1 cană și jumătate sos salsa, 1 cană și jumătate supă de pui, 1 lingură pudră de chilli, 2 fire ceapă verde, 3/4 cană mălai, 3 căni piept de pui, 450 g fasole neagră, sare, piper negru măcinat, smântână
1. Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius, timp în care pe aragaz se încălzesc într-o tigaie mare, pe foc mediu, pieptul de pui tăiat cubulețe, sosul de salsa, fasolea, 1/2 cană supă de pui și se amestecă continuu, apoi se adaugă ceapa verde tocată, după care se ia tigaia de pe foc.
2. Se amestecă mălaiul cu restul supei de pui și o cană de apă, într-o cratiță medie, și se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu până ce se îngroașă compoziția, adică timp de 5-7 minute, apoi se ia de pe foc, se încorporează cheddar-ul și untul, după care se asezonează cu sare și piper.
3. Se pune un strat din mămăliga obținută apoi unul cu amestecul cu pui și încă un strat de mămăligă și se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, după care se lasă la aerisit în jur de 15 minute și se servește cu smântână.
Articolul anterior Paste penne al dente cu sos pesto Articolul următor Mega tort cu brânză și maioneză