Ciuperci sote cu ficaţei şi pipote
Prepară o masă delicioasă pentru familia ta, chiar în această seară. Iată o reţetă simplă de ciuperci sote cu ficat şi pipote de curcan.
4 bucăţi de ficat de curcan, 2 pipote de curcan, 400 de grame de ciuperci întregi, o legătură de pătrunjel, o legătură de mărar, 3 linguri de ulei, o ceapă mare, tăiată felii, 5 căţei de ustoroi, pisat sau mărunţit la blender, sare şi piper după gust, o cană de suc de roşii.
1. Taie ficatul şi pipotele cuburi şi prăjeşte-le în 3 linguri de ulei, după care fierbe-le cu un pahar cu apă.
2. După ce scade apa, adaugă ceapa tăiată felii, căleşte-o bine şi începe să adaugi ciupercile proaspete, curăţate şi tăiate în 4.
3. Lasă-le să fiabă pentru 20 de minute la foc mic, după care adaugă usturoiul tocat la blender şi verdeaţa spălată bine şi tocată mărunt.
4. Amestecă, acoperă din nou şi mai lasă să fiabă 10 minute.
5. Condimentează cu sare şi piper după gust, adaugă o cană de suc de roşii, amestecă, acoperă cratiţa şi lasă să mai fiarbă încă 10 minute.
6. Opreşte aragazul, lasă oala pe aragaz pentru 20 de minute, timp în care pregăteşte un pui de mămăligă şi cheamă familia la masă.
Poftă bună!
Sursa foto: crunchymama.net Articolul anterior Brioşe cu broccoli Articolul următor Cheesecake cu banane