Păstrăv cu sos alb la cuptor
Păstrăvul cu sos alb se serveşte cu un pui de mămăligă.
2 - 3 păstrăvi proaspeţi, 2 - 3 linguri de unt, jumătate de ceapă tocată julien, 3 - 4 căţei mari de usturoi, 2 felii de lămâie, o lingură de făină de porumb, 5 linguri de făină de grâu, 400 de grame de smântână, 50 ml vin alb, sare şi piper, 2 - 3 foi de dafin, oregano.
1. Trece păstrăvul eviscerat prin făina de grâu şi rumeneşte-l pe o parte şi pe alta în tigaie.
2. Unge un vas yena cu unt şi aşază peştele în el, bagă jumătate din ceapa tăiată fâşii şi 2 căţei de usturoi tocaţi în peşti, iar restul de ceapă şi usturoi presară-le peste peşte.
3. Amestecă la blender smântâna cu o lingură de unt, condimente, o lingură de făină de grâu, una de porumb şi vinul, după care pune la fiert compoziţia pentru 2 - 3 minute.
4. Toarnă sosul peste peşte, aşază şi feliile de lămâie, apoi acoperă vasul cu folie de aluminiu şi bagă-l la cuptor pentru 15 minute.
Poftă bună!
Articolul anterior Mozzarella de casă Articolul următor Somon cu ciuperci la cuptor