Apă enzimatică cu portocale și coriandru
Deși coriandrul se folosește, de cele mai multe ori, pe post de condiment în mâncare, el este o plantă aromatică ce se combină perfect cu savoarea unei portocale roșii cu pulpă dulce-acrișoară.
1 legătură coriandru, 1 tavă cuburi de gheață, 2 portocale, 500 ml apă rece filtrată
1. Se spală portocalele și se feliază subțire, după care se pun într-o carafă, alături de cuburile de gheață.
2. Se toacă mărunt coriandrul și se freacă puțin între degete, pentru a elibera aroma, după care se adaugă peste portocale și gheață.
3. Se umple carafa cu apa filtrată și se lasă la infuzat cel puțin o oră.
Tips: 1. Apa enzimatică se consumă rece.
2. Coriandrul poate fi înlocuit de rozmarin, mentă, busuioc, pătrunjel sau cimbru.
3. Pentru o savoare crescută se pot adăuga și alte fructe, legume sau ierburi aromatice.
Articolul anterior Rulouri cu somon afumat Articolul următor Brânză Brie coaptă cu nuci și miere