Specialiştii susţin că această metodă nu este numai inutilă, ci şi periculoasă, fiindcă sângele poate bloca tractul respirator. Iar dacă o cantitate semnificativă ajunge în stomac, se poate instala starea de vomă, subliniază profesorul Jeffrez Suh, de la David Geffen School of Medicine din cadrul University of California.
Pătrunzând în tractul respirator, sângele poate duce la apariţia pneumoniei, întrucât este contaminat cu bacterii din zona gâtului, atenţionează Jennifer Villwock, chirurg ORL.
Soluţia corectă:
Presează nările cu degetele, exact în punctul unde începe cartilajul nazal, pentru a crea presiune asupra vaselor de sânge, favorizând astfel coagularea sângelui.
În plus, înclină capul uşor în faţă, astfel încât sângele să nu pătrundă în organism.
Pont: Foloseşte un spray decongestionant nazal când observi sângerarea, înainte de a aplica presiune asupra nărilor. Chiar dacă acest spray are ca scop decongestionarea, ajută la oprirea sângerării pentru că favorizează contracţia vaselor de sânge.
Specialiştii recomandă ca atunci când te confrunţi cu sângerări nazale frecvente, ce depăşesc 15-20 de minute, să apelezi la medic pentru a identifica factorii declanşatori şi a primi un tratament adecvat.
Aşa opreşti CORECT sângerările nazale
Din instinct sau pentru că aşa ai fost învăţată, ai tendinţa de a înclina capul spre spate sau de a te întinde pe spate pentru a opri sângerările nazale.