Baba ghanoush
Deliciile orientale vin în România prin intermediul bucătarilor șefi, iar tu poți fi unul dintre ei.
2 vinete, 6 linguri ulei de măsline, usturoi, sare, mirodenii
1. Se curăță și se toacă usturoiul, apoi se prăjește în ulei de măsline.
2. Se spală și se taie vinetele în jumătate, pe lungime, apoi se ung cu uleiul usturoiat.
3. Se pun numătățile de vinete cu miezul în sus, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se bagă timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
4. Se scot vinetele și se decojesc apoi se bagă într-un blender până se transformă într-o pastă uniformă și la sfârșit se adaugă mirodeniile favorite și restul de ulei cu usturoi.
Tips: Se servește alături de felii subțiri și crocante de pâine prăjită.
Articolul anterior Băutură revigorantă din căpşuni, lime, castravete şi mentă Articolul următor Acadele din kiwi