Paste cu vinete şi parmezan la cuptor
O reţetă gustoasă, sănătoasă şi în ton cu anotimpul, care îţi va face ziua mai frumoasă!
3 vinete curăţate şi tăiate felii, 2 ouă bătute, 4 căni de pesmet, 6 căni de sos roşu pentru paste, 1 pachet de paste, 450 g mozarella, 1/2 cană de parmezan ras, 1/2 lingurita busuioc mărunţit.
1. Încălzeşte cuptorul la 175 de garde Celsius.
2. Înmoaie feliile de vânată în oul bătut, apoi tăvăleşte-l prin pesmet. Pune apoi feliile într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt şi coace-le, în cuptor, preţ de 5 minute pe fiecare parte.
3. Într-o altă tavă, pune sos roşu pentru paste până când acoperi toată suprafaţa acesteia. Pune apoi peste, un rând de vinete coapte, adaugă bucăţi de mozarella dar şi parmezan ras. Repetă operaţiunea, în straturi, până când termini ingredientele.
4. Introdu tava la cuptor şi lasă vinetele să se gatească preţ de 35 de minute.
5. Fierbe într-o oală un pachet de paste.
6. La final, pune o porţie de paste fierte în farfurie şi acoper-o cu un strat de vinete cu parmezan.
Poftă buna!
Articolul anterior Fursecuri crocante cu lămâie Articolul următor Conopidă la cuptor, cu aromă de curry